Съединените американски щати са оказали жизненоважна помощ за офанзивата на

...
Съединените американски щати са оказали жизненоважна помощ за офанзивата на
Коментари Харесай

Украйна е поискала конкретни оръжия от САЩ, за да разбие окупаторите в Херсон

Съединените американски щати са оказали жизненоважна помощ за офанзивата на украинската войска в окупираната от руснаците Херсонска област, съобщи Си Ен Ен, базирайки се на източници от администрацията на Джо Байдън.

Американците са доставили оръжия на Украйна, с цел да ѝ оказват помощ да извърши контранастъпление против окупаторите. Съединени американски щати са изпълнявали през последните месеци претенции за доставка на съответни оръжия. Украйна е желала от Съединени американски щати оръжия, особено подобаващи за тяхната планувана контраатака на юг.

Съединени американски щати извършиха доста от тези претенции - в това число спомагателни муниции, артилерия и Джавелини. Тези пакети от военна помощ са били публично притежание, само че по това време не е било известно, че са предопределени частично за обезпечаване на сегашната контраатака. Министърът на защитата Лойд Остин и военачалник Марк Мили рутинно са разговаряли с украинските си сътрудници, с цел да дефинират от какво съответно оръжие има потребност Киев според от задачите на бойното поле.

На 24 февруари Русия стартира пълномащабна непредизвикана война против Украйна. Нашествениците бяха разгромени в Киевска област и в този момент украинците се надяват да ги изгонят и от източните и южните региони на Украйна. Президентът Володимир Зеленски даде обещание да освободи и окупирания украински полуостров Крим. Властите в Киев приканиха западните си другари да им доставят оръжия, тъй като по този начин ще се постави по-бързо завършек на тази война с окончателната победа над съветските военнопрестъпници. Съединени американски щати е страната, оказала най-голяма поддръжка досега на Киев против окупаторите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР