Съдят Марая Кери заради коледната класика от 1994 г. "All

...
Съдят Марая Кери заради коледната класика от 1994 г. "All
Коментари Харесай

Съдят Марая Кери за 20 млн. долара заради „All I Want for Christmas Is You“

Съдят Марая Кери поради коледната класика от 1994 година "All I Want for Christmas Is You " .

Тя е съдена от Анди Стоун - създател на песни, който твърди, че е бил съавтор на ария със същото заглавие пет години по-рано .

В тъжба, подадена във федералния съд в Ню Орлиънс, Анди Стоун желае минимум 20 милиона $ обезщетение от Кери, нейния съавтор и Sony Music Entertainment за нарушение на авторски права и нелегално заграбване, наред с други искове.

Mariah Carey is being sued for $20 million over alleged copyright infringement for her mega-hit holiday song "All I Want for Christmas is You. "
— CBS News (@CBSNews)
Стоун, който извършва ролята на Винс Ванс в кънтри-поп групата Vince Vance & the Valiants , упрекна подсъдимите, че са употребявали нелегално неговата „ известност и неповторим жанр “ и са провокирали комплициране, като са записали по-новата ария без негово позволение.

Песните на Кери и Стоун имат разнообразни текстове и мелодии.

Песента на Кери се появи в албума ѝ „ Весела Коледа “ и от дълго време е необятно публикувана по радиото и в комерсиалните обекти по време на празничния сезон. Освен това песента оглавява класацията Billboard Hot 100 всяка година от 2019 година , макар че е записана четвърт век по-рано.

Стоун сподели, че личната му ария е била известна през коледния сезон на 1993 година и също се е появила в класациите на Billboard.

От недоволството не стана ясно по кое време Стоун за първи път научил за песента на Кери. В жалбата се споделя, че юристите на Стоун за първи път са се свързали с обвинените през април 2021 година по отношение на хипотетичната им неразрешена приложимост, само че „ не са съумели да реализират съглашение “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР