Съдомиялната определено е едно от най-големите удобства и улеснения за

...
Съдомиялната определено е едно от най-големите удобства и улеснения за
Коментари Харесай

Как да си направим препарат за съдомиялна

Съдомиялната несъмнено е едно от най-големите улеснения и удобства за модерната стопанка. Купищата съдове просто отиват в нея, пускаме копчето и по-късно имат потребност единствено от нареждане. Но пазаруването на препарат си е още едно перо в фамилния бюджет, а и още една химия, която използваме в семейството.

И какво можем да създадем по въпроса? Да си приготвим сами прахуляк за съдомиялната. Това предложение е в крайник с наклонността за природосъобразен живот, понижаване на химията и отпадъците от бита ни.

Ето какво ни е належащо. Основната съставна част е сода. Но не бикарбонат, а почистваща сода. Тя има по-различен състав от тази, която използваме за готвене. Омекотява водата и има pH 11, с помощта на което подсигурява премахването на петна и мазнини.

Въпреки това, почистващата сода не е токсична. На нашия пазар се намира мъчно, а в случай че не желаеме да си в поръчваме онлайн, може да си я създадем. Изсипваме по-голямо количество сода бикарбонат в тава и я слагаме във фурната на 200 градуса за към половин час, като разбъркваме регулярно.

По този метод променяме структурата на содата и тя придобива нужните ни почистващи качества. Освен сода, ни би трябвало и сол. Тя също подкрепя едно от главните дейности - омекотяването на водата.

Лимонената киселина е идната съставна част в нашия естествен препарат за миялна. Тя подкрепя почистващото деяние и обезврежда мазнините. Към нея можем да прибавим и няколко капки етерично масло от лимон да вземем за пример, за мирис.

Пропорциите са следните: една чаша от почистващата сода, 1/4 чаша сол, половин чаша лимонена киселина и 20-30 капки етерично масло. Разбъркваме добре праха и към този момент е подготвен за приложимост. Сипваме няколко лъжички в контейнера за препарат на миялната и пускаме на определената от нас стратегия.

Ако избираме да употребяваме таблетки, можем да прибавим 1/4 чаша винен оцет, с цел да стане сместа по-течна. След това я разделяме във формички за лед или бонбони и оставяме за денонощие на изсъхнало и слънчево място.
Ако не останем изключително удовлетворени от постигнатия резултат, при идващото измиване можем да прибавим оцет непосредствено върху мръсните чинии в миялната. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР