Съдийската комисия към БФС излезе с позиция относно зачестилите прояви

...
Съдийската комисия към БФС излезе с позиция относно зачестилите прояви
Коментари Харесай

Съдийската комисия излезе с позиция след случаите на агресия в аматьорския футбол

Съдийската комисия към БФС излезе с позиция по отношение на зачестилите прояви на принуждение над съдиите, които управляват мачове в аматьорския футбол. През уикенда някогашният футболист на Локомотив София Калоян Караджинов налетя с физическа разпра против рефера Васил Цоклинов по време на дуела сред Костинброд и Торнадо Безден в А РФГ Запад, а по-късно се разбра, че сходно нещо се е случило и в пловдивска област, когато 20-годишен арбитър е пребит по време на мач сред ФК Тракия и ФК Сокол.

" Семеен кодекс при БФС показва своето отвращение и угриженост по отношение на зачестилите прояви на принуждение над съдиите, обслужващи шампионатите в аматьорския футбол.

Категорично се противопоставяме на сходен жанр прояви, които намираме за извънредно неприемливи, уронващи достолепието на личността и принизяващи съдийското съсловие.

Работата на реферите на терен е човешка активност, която носи присъщата ѝ възможност за допускане на неточности. От такива не са предпазени и състезатели, и треньори.

Насилието по отношение на съдийската колегия е съществено предизвикателство, което е допустимо да бъде преодоляно само в партньорство и със подпомагане от цялата футболна общност в Република България.

Семеен кодекс при БФС декларира твърдата си позиция, че е неприемливо да се прави компромис с деянията на експанзия и моли за практикуване на още по-сериозен надзор и налагане на оптимално строги наказания на виновните лица. В тази връзка Комисията има намерение да инициира промени в Дисциплинарния устав, включително и налагането на дълготрайни санкции и изваждане от футбола при прояви на физическа експанзия по отношение на съдиите.

В умозаключение, Семеен кодекс при БФС за следващ път приканва цялата общност да се въздържа от обидни и манипулативни внушения за активността на съдиите по терените, които разрушават доверието и уронват престижа на футбола и футболното съдийство ", написаха от Съдийската комисия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР