Съдийската колегия на ВСС реши съдебните заседания по текущите дела

...
Съдийската колегия на ВСС реши съдебните заседания по текущите дела
Коментари Харесай

Съдебните заседания в цялата страна спират за месец заради коронавируса

Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет реши правосъдните съвещания по настоящите каузи в цялата страна да спрат за месец поради новия ковид. Ще заседават единствено правосъдните сформира, които би трябвало да вземат решения по неотложност и тези, които се произнасят в закрито съвещание. А ръководителите на всеки съд ще вземат решение за какъв период ще приложат тази мярка, като остава опцията за удължаването му.

Няма да има и общи събрания на съдилища, на които се одобряват годишните им отчети. Отменят се семинари, образования и изпити в правосъдната система. Ограничен ще е достъпът до всички правосъдни здания. Всички пространства ще се дезинфекцират по 4 пъти дневно. А чиновниците, които работят с външни лица, би трябвало да са с маски, които сменят на два часа. Те би трябвало да употребяват и ръкавици. Навсякъде в правосъдните здания ще се поставя дезинфектант.

Съдийската гилдия предложи на всички - магистрати и чиновници, които са пътували в рискови страни и не се усещат добре, да останат по домовете си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР