Съдията от испанския Върховен съд Пабло Ларена, който води делото

...
Съдията от испанския Върховен съд Пабло Ларена, който води делото
Коментари Харесай

Върховният съд на Испания настоя Италия да им предаде Карлес Пучдемон

Съдията от испанския Върховен съд Пабло Ларена, който води делото против някогашния министър председател на Каталуния Карлес Пучдемон, изиска от Апелативния съд на Сасари, Италия, да се съгласи той да бъде предаден му на Испания.

Пучдемон бе задържан и по-късно освободен от италианските управляващи, само че делото по изгонването му ще се гледа през октомври, напомня БНР.

Според съдията Европейска заповед за арест на Карлес Пучдемон, Тони Комин и Карла Понсати е към момента в действие, макар че Съда на Европейски Съюз до момента не е дал отговор на преюдициалното питане на Испания при какви условия Белгия, Шотландия и останалите страни членки могат да откажат да я изпълнят.

Фактът, че заповедта, издадена на 14 октомври 2019 година, е годна и че тримата евродепутати нямат имунитет от 30 юли тази година, когато Съдът на Европейски Съюз дефинитивно им го лиши, значи съгласно арбитър Ларена, че Италия има всички пълномощия да съобщи на Испания Карлес Пучдемон, който се укрива от 2017 година след извършения референдум за самостоятелност на Каталуния, приет за противозаконен.

Съдията е изискал „ незабавното предаване “ на Пучдемон, който беше пуснат на независимост след ареста си от италианските управляващи с ангажимента, че ще се яви на делото на 4 октомври.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР