„Никога не съм чувал това“: Експерти изумени, след като съдията „предупреди“ Тръмп да не извършва никакви престъпления

...
Съдията-магистрат, председателстващ федералното обвинение срещу бившия президент Доналд Тръмп в
Коментари Харесай

Съдията-магистрат, председателстващ федералното обвинение срещу бившия президент Доналд Тръмп в окръг Колумбия в четвъртък, го предупреди да не извършва никакви престъпления, докато той чака съдебен процес.

Тръмп се яви пред магистратския съдия Моксила Упадхяя, където пледира невинен по четири обвинения, които го обвиняват в заговор за отмяна на загубата му на изборите през 2020 г. преди смъртоносния бунт на 6 януари в Капитолия.

Upadhyaya каза на бившия президент, че „най-важното условие за освобождаване е да не извършва нови престъпления, докато е на свобода, което може да доведе до задържането му и може да увеличи присъдата, която евентуално може да получи“, според NPR . „Тя каза на Тръмп, че е престъпление да „въздействаш на съдебен заседател или да се опитваш да заплашваш или подкупиш свидетел или да отмъстиш на някой“, свързан със случая. Тръмп каза, че разбира.“

Тръмп многократно е атакувал прокурорите и съдии в нарастващия му брой съдебни дела.

„Тръмп предупреди да не извършва никакви престъпления като срок на освобождаването си. Този човек пречи на правосъдието, както повечето от нас дишат. И, както отбеляза съдията, това е също е престъпление да се повлияе на съдебен заседател. Същото важи и за свидетел. Може да е дива езда," прогнозира колумнистът и автор Дейвид Роткопф.

Бивш федерален прокурор Андрю Вайсман, който е служил в екипа на специалния прокурор Боб Мюлер , каза пред MSNBC, че заповедта е „необичайна“.

„Стандартното условие, което съдията обикновено набляга на обвиняемия, е, че трябва да се явява при всяко явяване в съда. Това е най-важното. за какво е гаранцията - за да се явите в съда", каза той. „Но чух, че стандартното условие и най-важното нещо днес е „не извършвайте престъпление“, последвано от „не се намесвайте в съдебен заседател“. Първата ми реакция беше, че бях прокурор в продължение на 21 години и бях защитник в продължение на пет години и никога не съм чувал това.“

Някои правни експерти казват, че условията може да се окажат твърде „сложни“ за Тръмп.

Историята продължава

„Стандартният език може да не работи тук, когато имате хиляди американци, които биха могли да бъдат свидетели, и той продължава да има ежедневен контакт с хора, които може да са замесени“, каза Лори Левенсън, професор по право в Loyola Law, каза пред Асошиейтед прес. „Всичко е по-сложно в този случай заради това кой е обвиняемият, какво е направил и че иска отново да бъде президент.“

Upadhyaya в четвъртък насрочи първото заседание по делото за 28 август, по което време окръжният съдия от САЩ Таня Чуткан, която ще наблюдава делото, ще назначи дата за процеса.

Искате ли ежедневен преглед на всички новини и коментари, които Salon може да предложи? Абонирайте се за нашия сутрешен бюлетин, Crash Course.

Бившият прокурор на САЩ Хари Литман каза, че е „много важно, че съдия Чуткан вече е решила и каза на магистрата да каже на страните, че ще задайте дата на процеса следващото изслушване."

"По-често съдията ще има първо изслушване и след това ще определя график не по-рано от второто изслушване. Тя се е съсредоточила върху графика," туитна той.

Вайсман каза пред MSNBC, че „не е необичайно“ магистратът да е обсъдил случая с окръжния съдия, но „необичайното е да бъдеш толкова съсредоточен върху датата на процеса“.

„Това за мен , за хората, които смятат, че Chutkan не е съсредоточен върху това дали този случай може да отиде в съда преди общите избори през ноември 2024 г., е проблемът“, каза той. „И също така е ясно, че адвокатът на Тръмп Джон Лауро знае това и това е причината той да започне да казва по време на обвинението, че трябва да знае за обема на откритията. Защото това ще бъде малко шокиращо. Ще има огромно количество открит материал и екипът на Смит ще трябва да се справи с този проблем. Това ще бъде битката."

Прочетете повече

за обвинението срещу Тръмп

p>

„Това не е мястото, което напуснах“: Тръмп разкъса Вашингтон в изявление след обвинението

Правни експерти се подиграват на искането на Тръмп да премести процеса от D.C. към „по-разнообразна“ Западна Вирджиния

Доналд Тръмп е изгубил контрол над собствения си имидж

< /p>

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР