Съдия в Тверския съд в Москва постанови забрана на социалните

...
Съдия в Тверския съд в Москва постанови забрана на социалните
Коментари Харесай

Руски съд обявяви Meta за екстремистка организация


Съдия в Тверския съд в Москва постанови възбрана на обществените мрежи, благосъстоятелност на Meta поради присъединяване им в „ екстремистки действия “, както в началото заяви съветската държавна медия " ТАСС ".

„ Съдът реши да почете желае на съветската Генерална прокуратура “, споделя „ Интерфакс “. Забраната ще блокира Meta да оперира на пазара или да отваря нови клонове в страната и ще влезе в действие „ неотложно “. Тя включва обществените мрежи Instagram и Фейсбук, само че не и WhatsApp.

Миналата седмица Фейсбук и Instagram обрисуваха политика на модериране, позволяваща на потребителите в Украйна и други източноевропейски страни да приканват за принуждение против съветски бойци.

Първоначално платформите позволиха изявления с апели за гибелта на съветския президент Владимир Путин и белоруския президент Александър Лукашенко, само че по-късно стесниха политиката си с насоки, категорично забраняващи апелите за принуждение против съветски жители или държавни глави, оповестяват „ Ройтерс “, представени от The Verge.

„ Смятаме, че активността на компанията предстои на възбрана по отношение на нейната ангажираност в екстремистки действия, “ сподели чиновник на съветския информационен регулатор " Роскомнадзор " по време на чуването, съгласно отчет на “Интерфакс”. Руската основна прокуратура изиска възбраната, дружно с Федералната работа за сигурност на Русия (ФСБ).

Властите блокираха достъпа до Facebook на 4 март, а на 14 март - и до Инстаграм. Според някои медии WhatsApp може да избегне тази орис, тъй като се възприема по-скоро като средство за другарство сред хората, в сравнение с като платформа за издание на информация.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР