Съдия нарежда на Universal Music Group да даде оставащите хонорари на R. Kelly от $567K на неговите жертви

...
Съдия постанови, че оставащите хонорари на R.&B певеца R. Kelly
Коментари Харесай

Съдия постанови, че оставащите хонорари на R.&B певеца R. Kelly покриват половин милион долара, дължими на жертвите на сексуално насилие .

Според  авторските права на музикалния каталог на родения в Чикаго се оценяват на $567 444,19. Реституцията и глобите, които все още се дължат на жертвите му, възлизат на $506 950,26. Изпълнителят на „I Believe I Can Fly“ не разполага със средствата на свое име, тъй като парите са в банковата сметка на на него. За да гарантира, че жените ще получат заплащане, окръжният съдия от Бруклин, САЩ, Ан Донъли подписа заповед за звукозаписната компания да освободи парите, за да извърши плащания. Преди това тя иска 56-годишният мъж да се откаже от 28 000 долара, които е запазил за комисаря си в затвора, за да му помогне да плати дълга си.

Глобите произтичат от момента, в който носителят на няколко награди Грами е открит  и в затвора през 2022 г. за рекет и сексуална експлоатация на млади жени. В допълнение към делото, съдия го осъди зад решетките в отделен процес за неговото федерално дело за детска порнография в родния му град.

Blavity съобщи, че Universal Music Group не е единственият лейбъл, на когото е наредено да се откаже пари от роялти за покриване на разноски, дължими на жертвите. През март на Хедър Уилямс, която беше сексуално нападната от Кели, когато беше на 16 години, беше позволено да се възползва от неговите хонорари в Sony Music, 1,5 милиона долара и друго плащане от 4 милиона долара от споразумение за уреждане през 2019 г.

През декември беше издаден нов албум, , който не беше известен на Sony Music и адвоката на Кели, но бързо беше премахнат. Звукозаписната компания и неговият юридически екип твърдят, че не са знаели как новата му музика е била споделена с обществеността.

Въпреки че някои бивши фенове бойкотират музиката му, дискографията на Кели все още печели пари от слушателите в стрийминг платформи.< /p>

 споменава, че Кели ще излежи 19 от 20-те години за обвинение в порнография едновременно с  той, който в момента изпълнява за федерален рекет и сексуален трафик.

Той е във федералния затвор Бътнър в Северна Каролина,  съобщено .

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР