Съдия от Джорджия ще публикува специален доклад на голямото жури за Тръмп и предполагаемите усилия за отмяна на изборите през 2020 г.

...
Съдия е определен в петък да оповести публично доклад, забулен
Коментари Харесай

Съдия е определен в петък да оповести публично доклад, забулен в тайна в продължение на месеци, относно предполагаемите усилия на бившия президент Доналд Тръмп и неговите съюзници да отменят резултатите от изборите в Джорджия през 2020 г.

По-голямата част от доклада, изготвен от голямо жури със специална цел в окръг Фултън, Джорджия, беше наредено да бъде скрит от обществеността, тъй като окръжният прокурор разглеждаше обвинения срещу Тръмп и други в неговата орбита.

„Много се промени от влизането на заповедта през февруари“, пише съдия Робърт Макбърни в заповед от 28 август, в която се посочва, че докладът ще бъде публикуван в петък, освен ако заинтересованите страни не повдигнат възражения . „Както вече знае всеки, който има връзка с интернет, окръжният прокурор е повдигнал обвинения срещу 19 лица за предполагаемото им участие в „предприятие за рекет“, за което се твърди, че има за цел да се намеси в законното администриране на общите избори през 2020 г. в Джорджия.“

Тръмп и 18 други бяха обвинени от отделно, традиционно голямо жури на 15 август. Оттогава всеки обвиняем по делото се пледира за невинен и много, включително Тръмп, категорично отрекоха да са извършили неправомерни действия.

Гранът със специална цел журито препоръча докладът да бъде публикуван.

„„Препоръката“ е нещо повече от просто предложение или искане: ако голямо жури препоръча публикуване, „съдията трябва да нареди публикуването“, пише Макбърни в своя авг. .. 28 заповед.

McBurney публикува преди това два кратки раздела от доклада. В един раздел голямото жури със специална цел написа: „Ние установяваме с единодушно гласуване, че не е имало широко разпространена измама на президентските избори в Джорджия 2020 г. избори, които биха могли да доведат до отмяна на тези избори."

В друг раздел те пишат, че "мнозинството от Голямото жури смята, че лъжесвидетелстването може да е извършено от един или повече свидетели, свидетелстващи пред него" и препоръчват че окръжният прокурор търси „подходящи обвинения.“ 

Двама от 19-те обвиняеми бяха обвинени в лъжесвидетелстване, Катлийн Латъм, бивш председател на Републиканската партия в окръг Кофи, Джорджия, и Робърт Чийли, местен адвокат.

Не е ясно какви други обвинения са препоръчани от голямото жури със специална цел.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР