Съдия Олга Керелска от Висшия съдебен съвет /ВСС/ смята, че

...
Съдия Олга Керелска от Висшия съдебен съвет /ВСС/ смята, че
Коментари Харесай

Съдия Керелска: Има основания да се атакува решението за избора на Сарафов

Съдия Олга Керелска от Висшия правосъден съвет /ВСС/ счита, че има съображение да се нападна решението за избор на изпълняващ длъжността основен прокурор. В ефира на „ bTV “ тя посочи, че претекстовете може да са свързани с това, че решението е било взето от незапознат орган , както и че е било в нарушаване на процедурата и на материалния закон.

Очевидци сме на остарял сюжет , счита арбитър Керелска и посочи:

„ Голямо нарушаване, което е позволила прокурорската гилдия при избора на и.ф. основен прокурор, е това, че на процедура те въобще не са разискали професионалните и нравствените качества, което е наложително. Някой от тях дори поддържат тезата, че видите ли и.ф. основния прокурор има всички правомощи на основния прокурор в това число и това да сезира Конституционния съд или да взе участие и да управлява съвещанията на прокурорска гилдия. “

Подготвят се отчети във връзка етичните и професионалните качества на кандидатстващия, добави тя.

Керелска е безапелационна, че не може с едно изречение на съвещанието да се каже – „ Това са сигнали, които още не са тествани, и ние не можем да се базираме на тях. Всеки може да пусне против всеки някакъв сигнал. “ Тя е на мнение, че Пленумът на Висшия правосъден съвет е трябвало да избере и е било редно да е имало авансово разискване . По думите й е имало и нарушавания в провеждането на съвещанието на Висш съдебен съвет.

Прави усещане с каква скорост се случват нещата след президентския декрет за освобождение на Иван Гешев, посочи още съдията.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР