Съдия Костадинка Костадинова бе разпределена от системата за случаен подбор

...
Съдия Костадинка Костадинова бе разпределена от системата за случаен подбор
Коментари Харесай

Съдията по делото срещу Брендо поема и процеса срещу Дянков и Трайков

Съдия Костадинка Костадинова бе разпределена от системата за инцидентен асортимент за ръководител на състава, който ще гледа делото против някогашния вицепремиер Симеон Дянков, екс министъра на стопанската система Трайчо Трайков, предприемача Иво Прокопиев, изпълнителния шеф на " Булброкърс " Радослав Рачев и чиновниците на сдружението Любомир Евстатиев и Петър Василев.

Всички те ще дават отговор за приватизацията на държавния дял на ЕВН, направена през 2011 година

 Обвинението против мен е съшито с бели конци, недоволства Трайчо Трайков
Обвинението против мен е съшито с бели конци, недоволства Трайчо Трайков

Определи го като неуместно

Делото бе разпределено от зам.-председателя на Софийски градски съд и началник на наказателното поделение Даниела Борисова. По думите й актуалното дело е критерийно - има 6 обвинени, 66 очевидци и 94 тома доказателствен материал.

Съдия Костадинка Костадинова стана известна около делото за пране на пари против посочения за кокаинов крал Евелин Банев -Брендо. Законовият период, в който арбитър Костадинова би трябвало да насрочи първото съвещание по делото, е 2 месеца. Законът планува и опция съдията да изиска месец пролонгация.

Припомняме, ексминистърът на стопанската система в първото държавно управление на Бойко Борисов, Трайчо Трайков е упрекнат за занемареност, от която страната е била ощетена с над 20 млн.лв.

 Прокуратурата обвинила Трайчо Трайков в занемареност
Прокуратурата обвинила Трайчо Трайков в занемареност

Това стана ясно от коментар на Трайков в профила си

За закононарушения по работа по това дело пред Темида ще се изправи и някогашният финансов министър Симеон Дянков.

Бизнесменът Иво Прокопиев пък съзнателно е улеснил Дянков да извърши закононарушение по работа, обвързвано с приватизацията на дялове от сдружението.

Изпълнителният шеф на " Булброкърс " е упрекнат за корист с доверие като съветник и на двете страни.

 Прокуратурата упрекна и Прокопиев дружно с Трайков и Дянков Обновена
Прокуратурата упрекна и Прокопиев дружно с Трайков и Дянков

Иво Прокопиев е с мярка за неотклонение " Подписка "

През януари тази година на брифинг представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова уточни като мотив за обвиняването, че по предложение на двамата някогашни министри парите от продажбата на акциите не са постъпили в Сребърния фонд на Държавната консолидационна компания.

Така, по думите на Арнаудова, на процедура са ощетени българските пенсионери макар законовата наредба за това, че средствата от приватизация на държавни сдружения в България ще отиват в държавния фонд за гарантиране резистентност на държавната пенсионна система.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР