Съдия Кларънс Томас разкрива полети, настаняване от донора на Републиканската партия Харлан Кроу в заявление

...
Вашингтон — Съдия Кларънс Томас пътува на борда на частен
Коментари Харесай

Вашингтон — Съдия Кларънс Томас пътува на борда на частен самолет, собственост на тексаския магнат за недвижими имоти Харлан Кроу през юли 2022 г. и отседна в имота на Кроу в Адирондакс за няколко дни миналото лято, според годишния доклад за финансовото разкриване на правосъдието, публикуван в четвъртък.

Докладът, който обхваща цялата 2022 г., включва нови подробности за организирането на пътуването, което Кроу предостави на Томас три пъти миналата година и е първият формуляр за разкриване на информация, подаден от правосъдието, откакто той беше подложен на проверка за връзката си с разработчика от Тексас след поредица от репортажи от новинарското издание ProPublica.

Въпреки че докладите за 2022 г. трябваше да бъдат представени в средата на май, Томас и съдията Самуел Алито поискаха и получиха 90-дневни удължения. Документите за 2022 г. от останалите седем съдии бяха оповестени публично в началото на юни, докато Административният офис на съдилищата на САЩ публикува документите на Алито и Томас в четвъртък.

е платил две години обучение в два пансиона за внука на Томас, установи ProPublica.

Нито едно от споразуменията не е посочено в по-ранните финансови разкрития на Томас, въпреки че консервативният съдия обеща да се съобрази с новите насоки от съдебната конференция, приети през март.

Междувременно Алито пътува на борда на частен самолет, предоставен от милиардера на хедж фонда Пол Сингър, за ваканция в луксозен рибарски курорт в Аляска през 2008 г., съобщи ProPublica . Настаняването му е било покрито от консервативен донор, според новинарското издание, и нито квартирата, нито пътуването са били посочени в финансовите му декларации.

Алито защити пътуването в статия, публикувана в Wall Street Journal и каза, че не вярва, че е длъжен да включи организацията на пътуването във формулярите си за разкриване.

Разкритията предизвикаха подновен интерес от Конгреса относно етичните политики във Върховния съд, които не са обхванати от кодекса за поведение които федералните съдии в окръжните съдилища и апелативните съдилища трябва да спазват. Съдебният комитет на Сената разработи законодателство през юли, което ще изисква от Върховния съд да приеме етичен кодекс, въпреки че е малко вероятно законопроектът да мине в Сената и Камарата, които се контролират от републиканците.

Върховният съдия Джон Робъртс каза на Съдебният състав през април, че съдиите са подписали изявление относно етичните принципи и практики, но са признали през май, че Върховният съд може да направи повече, за да се „придържа към най-високите стандарти“ на етично поведение. Главният съдия каза, че съдиите продължават да разглеждат какво могат да направят, за да „придадат практически ефект“ на ангажимента си да спазват етичните стандарти, а съдията Елена Каган каза по-рано този месец, че тя и нейните колеги са обсъдили приемането на кодекс за поведение себе си.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР