Съдия- изпълнител обяви за публична продан култовия хотелски комплекс Ален

...
Съдия- изпълнител обяви за публична продан култовия хотелски комплекс Ален
Коментари Харесай

Съдия-изпълнител обяви за продан хотел Ален мак в Благоевград, собственикът М. Калъмбов: Продавам всичките си хотели, стига да има купувачи

Съдия- реализатор разгласи за обществена обмен паметния хотелски комплекс " Ален мак " в Благоевград, цената, от която ще стартира наддаването е близо 17 милиона лв., което значи че всички, които имат предпочитание да го купят би трябвало да дадат 10% от оповестената първична сума като депозит, т. е към милион и 700 000 лева, с цел да вземат участие в търга.

Хотелът, благосъстоятелност на семейството на предприемача Методи Калъмбов и неговата компания " Мак Турс " е бил заложен против дълг от 5 000 000 лв., към частна компания за залози, която сега е поставила ръка на големия комплекс, който от години не работи. Търгът е при започване на май, написа в обявлението си арбитър Ал. Цанковски.

" Няма хора, в този град, да не приказваме за туристи, които да употребяват хотела, мъчно се поддържа сходен комплекс, сподели пред " Struma.com Методи Калъмбов, който от дълго време заявяваше планове за продажба на хотела.

" Искам да продам всичките си хотели- Бор, Рилец, правил съм опити, само че купувачи няма, сподели още Калъмбов. В момента работи единствено хотелът му в региона на Рилския манастир, само че е полупразен-посетители няма, макар лукса и екстрите, които има.

В хотел " Ален мак " сега работи дискотека GOA на Мартин Грънчаров, в съдружничество със сина на притежателя Сергей Калъмбов, някогашната сладкарница е наета и е превърната в заведение с голям детски ъгъл. Хотелската част се разрушава. Хотел " Бор " е монумент на положителното остаряло време, в което бе цялостен с клиенти, а големият ресторант и дискотека, привличаха гости от целия район. Обект на продажба е и хотелът край благоевградското село Рилци, Калъмбов е подготвен да договаря за продажба и на хотел " Рилец ", който е същинска перла в планината.

Г. Георгиев


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР