Съдии ще преподават в часовете по философия в 10 клас

...
Съдии ще преподават в часовете по философия в 10 клас
Коментари Харесай

Съдии ще преподават в смолянско училище

Съдии ще преподават в часовете по философия в 10 клас на СУ „ Св. св. Кирил и Методий “ гр. Смолян. Магистратите от Административен съд – Смолян ще работят с учениците по просветителната стратегия „ Съдебната власт - осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури 2022/2023 година “. 

„ Шестте образователни тематики, по които материала ще се преподава от съдии от Административен съд - Смолян, в часовете по „ Философия “ на 10 клас,  са свързани главно с мястото на правосъдната система в обществото, разделянето на управляващите, спецификите на административното правораздаване и работата на правосъдния чиновник. Акцент в реализация на програмата ще бъде подложен върху повишение правосъзнанието на учениците и в частност на това по какъв начин да пазят свои нарушени права. Програмата планува посещаване в съда за запознаване на учениците с функционалностите и отговорностите на правосъдния чиновник “, заяви Веселка Георгиева, правосъден секретар на Административния съд.

За край ще бъде извършен привиден развой по фактически прегледано наказателно  административно дело на въззивна и касационна инстанция, който ще бъде излъчен онлайн.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР