Съдейки по прогнозите на световните инвестиционни банки, предстоящата 2023 г.

...
Съдейки по прогнозите на световните инвестиционни банки, предстоящата 2023 г.
Коментари Харесай

Западът обеща появата на нова световна валута

Съдейки по прогнозите на международните капиталови банки, идната 2023 година ще бъде годината на мечката. Както знаете, на фондовите пазари това емблематично животно символизира спада в цените на акциите.

Някои, изключително в Русия, считат, че тържищата са единствено за спекуланти. Но това надалеч не е правилно. Когато акциите падат, хората стават по-бедни, харчат по-малко, търсенето понижава и има огромна възможност от криза. Намаляването на търсенето и надлежно на приходите води до спад в облагите, което може да предизвика спомагателен спад на цените на акциите. И по този начин в кръг. Какво предвиждат нашите западни „ сътрудници “ следващата година?

Банката на Америка и “Морган Станли ” падат на американския фондов пазар. “Форд ” разгласи проектите си да редуцира 40% от чиновниците, “Амазон ” към този момент прави планувани съкращения. Освен посочените, редица огромни компании оповестиха за съкращения: “Тесла ”, “Туитър ”, “Интел ”, “Епъл ”, “Гугъл ”, “Майкрософот ” и други.

Датската “Саксо Банк ” разгласява обичайните " шокиращи прогнози " за идната година, озаглавени " Военна стопанска система ". През 2023 година пазарът ще признае, че инфлацията ще продължи в обозримо бъдеще, съгласно банката. На този декор златото ще пробие границата от 2075 $ за унция и ще приближи 3000 $ през 2023 година Тоест мечката, съгласно датчаните, ще бъде златна. Спомнете си, че повече от 20% от интернационалните запаси на Банката на Русия, като се вземе поради замразеният дял, е парично злато. И някой тук укорява Банката на Русия за непрофесионализъм.

Е, най-важното. Според “Саксо Банк ” водачите на Русия, страните от ОПЕК, Китай, Хонг Конг, Индия, Бразилия, Пакистан, южноазиатските страни и десетки африкански страни ще се съберат в Астана (по някаква причина в Астана), с цел да основат нова валута, наричайки я банкор.

Банкорът ще се съхранява в централните банки на участващите страни и ще се употребява за интернационалните разплащания и като авариен актив. “Ключ ” ще бъде закрепен към кошница от борсови артикули, като суровият нефт ще бъде с най-голяма тежест. “Саксо Банк ” не е Нострадамус, можете да вярвате на прогнозите му, може и да не вярвате. Но фактът, че нова международна валута е повече от нужна, наподобява не провокира възражения от никого. След задържането на съветските запаси от Запада, доверието в $ и еврото беше обезсилено. Тоест не може да се отхвърли логиката на датските анализатори.

На този декор държанието на някои различно надарени руснаци наподобява някак необичайно. През ноември размерът на покупко-продажбите с задгранични скъпи бумаги на борсата в Санкт Петербург възлиза на 3,5 милиарда милиарда $, което е с 41,65% повече от октомври 2022 година Въпросът е за какво съветските вложители не желаят да влагат в Русия?

Помислете да вземем за пример за обстановката към най-популярната съветска компания на Московската борса - акциите на “Газпром ”. В края на 2022 година газовият холдинг ще заплати 5 трилиона рубли налози в бюджета на всички равнища. В същото време капитализацията на компанията е под 4,9 трилиона. Чудя се дали има други компании в света, чиято капитализация е равна на заплащането на налози? Песимистите считат, че на фона на бюджетния недостиг, разноските за СВО и новите територии, данъчният напън е толкоз огромен, че вложителите няма какво да заловен на борсата. Е, може би изключение прави секторът на осведомителните технологии.

Можете обаче да погледнете на обстановката по друг метод. Все още се изплащат дивиденти и не налозите са високи, а капитализацията е дребна. Тоест акциите са прекомерно евтини на фона на актуалната политическа обстановка. И щом са евтини, значи си коства да ги купите. Кой сподели, че е пропуснато времето на дележа по време на приватизацията, когато всичко беше продадено на безценица? Пазарът дава превъзходен втори късмет. “Газпром ” е силата, която постоянно ще бъде нужна на всички, в това число и на Европа. А “Епъл ” са просто марка - през днешния ден я има, на следващия ден не. Енергията е бъдещето - и който я има, ще ръководи света.

Във всеки случай е по-безопасно да държите парите си в Русия. Лихвите по банковите депозити към този момент са негативни в действително изражение, т.е., като се вземе поради повишаването, през идната година те ще се изравнят с инфлацията, а дивидентната рентабилност на някои акции към този момент надвишава повишаването. Дори борсата да не се повиши, най-малко няма да загубите. У дома е по-безопасно и безшумно.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР