Съдебното следствие срещу Николай, Евгения и Мария Баневи тръгва по

...
Съдебното следствие срещу Николай, Евгения и Мария Баневи тръгва по
Коментари Харесай

Делото срещу Баневи тръгва по същество на 21 октомври

Съдебното разследване против Николай, Евгения и Мария Баневи потегля всъщност на 21 октомври с разпити на очевидци. Това реши Специализираният углавен съд. Във вторник спецмагистратите организираха разпоредително съвещание по делото против предприемача, брачната половинка му и майка му.

Съдебният състав не откри основни нарушавания на процесуалните правила, които да накърняват правата на обвинените и техните бранители. Потвърди и наложените им ограничения за неотклонение. Съдът отхвърли настояването на арестувания под стража Николай Банев за установяване на по-лека мярка, както и настояването на Мария Банева за анулация на наложената ѝ възбрана за напуща рамките на страната. Мария Банева остава с мярка за неотклонение „ Парична гаранция “, а Евгения Банева - с „ Подписка “, откакто първичната ѝ мярка „ Задържане под стража “ бе променена от Специализираната прокуратура поради вложеното ѝ здравословно положение.

" От обвинителния акт съответно за себе си нищо не мога да схвана. Аз не го разбирам ", съобщи Банева пред публицисти, представена от БГНЕС. Тя сподели още, че за нея най-голямата тежест на проблема идва от обстоятелството, че на делото се даде изключителна гласност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР