Съдебно жури в Сейнт Луис в американския щат Мисури постанови,

...
Съдебно жури в Сейнт Луис в американския щат Мисури постанови,
Коментари Харесай

Осъдиха голяма козметична компания да плати 4,7 млрд. долара на жени, разболели се от продукти те й

Съдебно жури в Сейнт Луис в американския щат Мисури постанови, че компанията Johnson and Johnson би трябвало да заплати близо 4,7 милиарда $ като обезщетение на 22 дами и на техните фамилии, които обявиха, че са се разболели от рак след потребление на неин артикул. Тъжителките твърдяха, че азбест в талк пудра на Johnson and Johnson е съдействал за това те да се разболеят, съобщи Асошиейтед прес.

Процесът продължи шест седмици. Компанията дефинира присъдата като резултат от незаслужено дело и сподели, че ще апелира. Говорителката на компанията Каръл Гудрич сподели, че " Johnson and Johnson остава убеден, че неговата продукция не съдържа азбест и не предизвиква рак на яйчниците ".

По време на делото свидетелстваха медицински специалисти. Шест от 22-те тъжителки към този момент са умряли, пет са от щата Мисури, а другите са от щатите Аризона, Ню Йорк, Северна Дакота, Калифорния, Джорджия, двете Каролини и Тексас.

Компанията е съдена от над 9000 дами, твърдящи, че нейната талк пудра е съдействала за техния рак на яйчниците.

Сумата, която съдът постанови като обезщетение, е шестата в листата на най-крупните обезщетения, присъдени в Съединени американски щати поради некачествена продукция, отбелязва ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР