Съдебно жури призна Гислейн Максуел за виновна за примамване на

...
Съдебно жури призна Гислейн Максуел за виновна за примамване на
Коментари Харесай

Гислейн Максуел призната за виновна за примамване на жертвите на сексуално насилие на Епщайн

Съдебно жури призна Гислейн Максуел за отговорна за примамване на млади жертви на полово принуждение за Джефри Епщайн, съобщи ДПА.

Съдебните заседатели във федералния съд в Манхатън обсъждаха в продължение на 40 часа над пет дни, преди да върнат присъдата. 60-годишната жена е изправена пред 65 години затвор, откакто арбитър Алисън Нейтън я осъди за подкрепяне в десетилетна скица за набиране и превозване на тийнейджърки по целия свят за Епщайн да ги насилва полово.

" Единодушно жури призна Гислейн Максуел за отговорна за едно от най-тежките закононарушения, които можете да си визиите - улеснение и присъединяване в полово принуждение над деца. Престъпления, които тя е направила с дългогодишния си сътрудник и съзаговорник Джефри Епщайн. Пътят към справедливостта беше прекомерно дълъг. Но през днешния ден справедливостта е въздадена ", уточни прокурорът на Манхатън Деймиън Уилямс.

Максуел беше приета за отговорна по пет от шестте обвинявания против нея. Съдебните заседатели я признаха за почтена, че е примамила една жертва на възраст под 17 години да пътува за секс.

Максуел остана философски, до момента в който присъдата беше прочетена, като постоянно отпиваше от бутилка вода. Защитникът ѝ Джефри Палюка я прегърна.

Присъдата приключва удивително проваляне от благодатта за образована в Оксфорд, мултимилионерка, многоезична щерка на издателски магнат, който в миналото е броил английските кралски особи и президентите на Съединени американски щати измежду приятелите си.

А присъдата съставлява мярка за правдивост за дамите, жертва на Епщайн; прословутият полов нарушител избягваше отговорност в продължение на десетилетия поради провали на правоприлагащите органи, след което се обеси през август 2019 година, до момента в който чакаше правосъден развой за полов трафик на малолетни. Много жертви се почувстваха по този начин, като че ли той е измамил системата за финален път.

Това остави Максуел, която прокурорите описаха като " дама на къщата " и " дясна ръка " на Епщайн. Доказателствата в траялия месечен развой демонстрираха, че тя играе значима роля в схемата на Епщайн.

Прокурорите приканиха две дузини очевидци, с цел да потвърдят, че Максуел и Епщайн са се насочили към тийнейджърки, доста от които са небогати и произлизат от разрушени домове, за систематично полово принуждение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР