Съдебно дело разкрива дълбокия разрив между дъщерите на Пол Нюман

...
Съдебно дело разкрива дълбокия разрив между дъщерите на Пол Нюман
Коментари Харесай

Дъщерите на Пол Нюман съдят благотворителната фондация на покойния си баща

Съдебно дело разкрива дълбокия раздор сред дъщерите на Пол Нюман и благотворителната фондация на починалия артист, финансирана от приходи от храните и напитките с марката " Нюманс Оун ".

Наследничките на артиста Сюзан Кендал Нюман и Нел Нюман настояват, че техните благотворителни организации би следвало да получават по 400 000 $ годишно от фондацията съгласно волята на татко им, само че от " Нюманс Оун " са отрязали на половина тези суми през последните години.

Сестрите заведоха дело против фондацията в съд в Стамфорд, Кънектикът, настоявайки за 1,6 милиона щатски $, които да бъдат дарени на техните фондации, с цел да се употребяват за щедрост.

Двете дами споделят, че татко им, основал фондация " Нюманс Оун " три години преди да почине през 2008 година, е разрешил на организацията да употребява името му при няколко условия, едно от които е да дава по 400 000 щатски $ на техните фондации.

 

Сюзан Кендъл Нюман, която живее в Орегон, и сестра ѝ Нел Нюман, от Калифорния, се тревожат, че фондацията се готви да ги лиши изцяло от опцията да имат право на глас при изразходването за щедрост на част от приходите от продажбата на продуктите. Те упрекват фондацията и в " опълчване " на волята на татко им.

В изказване на " Нюманс Оун " се показва, че " положителните практики в благотворителните организации не разрешават основаването на непрекъснати отчисления з финансиране към който и да било, в това число към Нел и Сюзан Нюман ". В него се показва също, че правосъдното дело ще отклони средства от хора, които биха могли да се възползват от щедростта на Пол Нюман.

Актьорът, който живееше в Уестпорт със брачната половинка си, актрисата Джоан Уудуърд, основа марката " Нюманс Оун " през 1982 година, като всички доходи от нея отиваха за щедрост, напомня Българска телеграфна агенция. Днес на пазара се оферират замразени пици, салца, сосове и храни за домашни любимци с марката. Пол Нюман завеща всички свои активи на брачната половинка си и на фондация " Нюманс Оун ". От управата ѝ споделят, че над 570 милиона щатски $ са отпуснати на хиляди благотворителни организации от 1982 година до момента.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР