Съдебният изпълнител Тотко Колев, срещу когото беше образувано досъдебно производство

...
Съдебният изпълнител Тотко Колев, срещу когото беше образувано досъдебно производство
Коментари Харесай

Съдебният изпълнител за скандала с либийския танкер: Не съм извършил нищо незаконно

Съдебният реализатор Тотко Колев, против който беше формирано досъдебно произвеждане по проблема със арестувания у нас либийски танкер, съобщи в ефира на Нова телевизия, че не е превишил правата си и не е направил нищо нелегално.
Казусът провокира напрежение сред България и Либия, откакто корабът БАДР беше арестуван от българските управляващи и предаден във притежание на българска компания, която претендира, че либийската страна й дължи 10 милиона $. Собственик на танкера е либийска държавна компания.
Според прокуратурата частният правосъден реализатор Тотко Колев не се е съобразил с решение на Бургаския областен съд, което категорично стопира дейностите му.
"Във връзка с тиражираните в доста медии изявления, че се е направило нелегално лишаване на непознат транспортен съд, свалянето на флага и приемането на кораба като надали не абордаж, мога да потвърдя, че такива неща не са се случвали, не съм участвал и никой не е желал от мен сходно деяние. Наистина има подобен транспортен съд, той е бил продаден на обществена продажба, само че това, че правосъден реализатор се е качил на борда на кораба, че е свалил екипажа, че е свалил знамето, са откровени неистини. Тези неща не трябва да не престават. Това не е правилно, аз не съм бил в Бургас, още по-малко в страната. До момента нямам нито едно изпълнително деяние, което да е анулирано от съда, макар многочислените тъжби от либийската фирма”, съобщи Колев.
Адвокатът му Димитринка Радева изясни, че Районният съд в Бургас преди близо година е разпоредил прекъсване на изпълнителните дейности, а не преустановяване на производството.
„ Тепърва ще се води следствие по проблема. Още в петък Икономическа полиция посети офиса на моя клиент”, сподели още юристът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР