Съдебната реформа и промените в Конституцията били провал Изобщо не

...
Съдебната реформа и промените в Конституцията били провал Изобщо не
Коментари Харесай

Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов

Съдебната промяна и измененията в Конституцията били " неуспех "

„ Изобщо не ме интересува кой ще е външният министър! Изобщо! “ Това сподели ядосано пред кореспонденти Бойко Борисов в Тутракан. По мотив предлагането на служебния министър председател Димитър Главчев към президента да назначи Даниел Митов за външен министър председателят на ГЕРБ сподели: „ Срам е за Политическа партия и Демократична България! Дани Митов е от тях. И когато пристигна в ГЕРБ, пристигна, с цел да може да бъде мост сред партиите . Така че в случай че желае, да го поставя! Нека си стоят тези! Каквото желаят да вършат и Главчев, и Радев! “

Припомняме, че президентът Румен Радев все още отхвърля да назначи Даниел Митов за длъжностен външен министър с аргумента, че той е зам.-председател на ГЕРБ. ПП-ДБ пък нападат служебния кабинет с обвинявания, че той е партиен – на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Бойко Борисов попита за какво Радев не е сложил въпроса за оставането на няколко министри от държавното управление на Николай Денков в служебния кабинет: " Изведнъж единствено го интересува - и него, и Йотова, - външната политика и външния министър (Стефан Димитров - б.р.), който си е техен. Нека да остане и да се знае, че Радев си носи отговорност, както до момента. Аз в случай че съм на Главчев... Но към този момент не желая и да разясня... "

След въпрос на публицист - отхвърля ли още веднъж хипотезите, че се меси в служебния кабинет, Борисов отговори: " Вие ме питате отхвърлям ли. Отхвърлям и желая да остане този министър - да си носи Радев отговорност, както за всичките други провали три години! Провалите на служебните му държавни управления. Не желая въобще да нося ангажимент и не нося ангажимент като партия за това държавно управление! "

Преди това лидерът на ГЕРБ изясни за какво на партийното заседание в столичния регион Подуяне е изискал промяната на Стефан Димитров и по какъв начин е бил предизвикан от недоволни деятели по отношение на назначените служебни министри.   Той упрекна Христо Иванов и Делян Пеевски за поправките в Конституцията, които били неуспех . Тогава те работели доста добре дружно. 

" Сега желаят ГЕРБ да им е отговорен, че е поставил един какво... предложил... и те са му предложили на Дани Митов. Да, обади ми се Дани Митов - " да приема ли ", крещя " ми приеми ". Въобще не мога да позволи, че това ще е политически проблем ", описа Бойко Борисов. 

" И ние носим отговорност за тази Конституция ", призна той ". " Да! Вече доста деликатно ще... дори да не кажа, че не виждам по какъв начин повече ще поддържа нещо, препоръчано от Политическа партия и Демократична България. Защото - неуспех в правосъдната промяна, неуспех в Конституцията, неуспех в този момент във всички договаряния за служебно държавно управление, неуспех във всичко! Аз не знам с кое могат да се похвалят. И запитвам, просто запитвам - какво щеше да се случи, в случай че са желали непоклатимост, в случай че Асен Василев и Мария Габриел, както и предложих, останат в служебното държавно управление? Сега то щеше да е на тези три партии (ГЕРБ, Движение за права и свободи и ПП-ДБ - б.р.) и да носим отговорност ", добави Борисов. 

Сега било смешно да се желае избор на съмнение на служебното държавно управление. 

" И го желаят опозиционните партии, опозиционни - на кого? На ГЕРБ, Политическа партия и Движение за права и свободи, сътворили тази конституция. " Ама вие ли предложихте? " Не, не го предложих Дани Митов. Той го съгласува с мен дали да одобри " , съобщи Бойко Борисов. 

Гледайте тук:



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР