Съдбата на вицепремиера Валери Симеонов е в ръцете на ВМРО.

...
Съдбата на вицепремиера Валери Симеонов е в ръцете на ВМРО.
Коментари Харесай

ВМРО спасява Симеонов

Съдбата на вицепремиера Валери Симеонов е в ръцете на Вътрешна македонска революционна организация. Това стана ясно през вчерашния ден, откакто цялата страна се раздели на " за " и " срещу " водача на НФСБ, всеки търсейки лични дивиденти от абсурда. Той избухна след шокиращото изявление на Симеонов във връзка проектозакона за хората с увреждания: „ Този закон беше стартират като опит да се угоди на една група кресливи дами, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на зной и на дъжд тези сякаш заболели деца, без грам майчинско възприятие, грижа за тях ". Коментарът на Симеонов с съображение разгневиха майките на деца с увреждания, които от петък желаят оставката на вицепремиера. Заради думите му от Брюксел министър председателят Бойко Борисов се извини от името на кабинета и прикани Симеонов да направи същото, а отсега нататък - да си мери приказките. Скандалът обаче пристигна дюшеш за мнозина. Българска социалистическа партия яхна митинга на болните хора, а " Презареди България " на Николай Бареков сложи ултиматум на Волен Сидеров да скапе обединението с НФСБ.

Вчера майките на заболели деца настояха за отстраняването на Валери Симеонов от кабинета на протест под държавните прозорци.

Няма да подам оставка, разгласи преди този момент на брифинг в Министерски съвет Симеонов. " Човек не подава оставка за това, че споделя истината. Боли, не боли, това е истината, заставам зад своите думи изрично ", добави вицепремиерът. И съобщи, че решение за отстраняването му може да вземе единствено Коалиционният съвет на ГЕРБ и Обединени патриоти, тъй като той го е задължил да бъде вицепремиер. " Когато политическият съвет реши и изиска оставката ми, аз ще я подам. Става въпрос за мнението главно на трима души – Бойко Борисов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров. Когато те изискат оставката ми, аз ще я подам ", съобщи Симеонов. Той сподели, че не е разговарял с премиера Борисов и че митингите на Българска социалистическа партия не го тормозят, тъй като е обикновено опозиционна политическа мощ да желае оставка. " Нека ги събират с автобуси и да ги карат, няма проблем ", сподели още Валери Симеонов.

Сидеров, който предходната седмица назова Симеонов човек на интернационалния търгаш Джордж Сорос и от дълго време употребява всеки мотив, с цел да желае оставката му, и този път не закъсня. Писмено съобщи, че смъква политическо доверие от Симеонов, желае оставката му поради неприемливите обиди към хора с увреждания и упорства за неотложен съдружен съвет, на който да се избере нов вицепремиер от Обединени патриоти. Призова това да стане още през вчерашния ден, като министър председателят Бойко Борисов взе участие посредством конферентна връзка от Дубай. От емирството Бойко Борисов отговори, че в случай че силово махне Симеонов, ще счупи обединението. НФСБ застана компактно зад водача си и още в неделя разгласи с декларация, че думите му са извадени от подтекста. Така ориста на Симеонов остана в ръцете на Вътрешна македонска революционна организация. Не инцидентно през вчерашния ден, самият Симеонов сподели, че най-много го интересува мнението на Красимир Каракачанов.

Вътрешна македонска революционна организация обаче замълча. Партията ще разгласи позицията си през днешния ден следобяд по време на планувания съдружния съвет, заяви във Велико Търново депутатът Милен Михов.

Той акцентира, че диалогът сред съдружните сътрудници през медиите вреди на единството на обединението. " Ние имаме какво да кажем, желаеме да чуем доста неща, само че това ще стане там, където се вземат решение нещата сред законните управления на трите партии ", означи Михов и добави, че това е повода да не изрази пред медиите и персоналното си мнение по въпроса. " Решението и мнението на Вътрешна македонска революционна организация ще бъдат търпеливо готови и изрично декларирани ", сподели още Михов. Попитан за вероятните разновидности за развиване на обстановката, той сподели, че в тази динамична среда разновидностите излизат от политиката и здравия разсъдък. " Свидетели сме на непредвидени решения и позиции, които не могат да бъдат планувани ", разяснява Михов. Но разгласи: " Всяка смяна в кабинета заплашва стабилността ". Вътрешна македонска революционна организация ще е срещу отстраняването на вицепремиера Валери Симеонов от кабинета, издадоха близки до Красимир Каракачанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР