Съдбата на детето, което страда от рядко генетично заболяване на

...
Съдбата на детето, което страда от рядко генетично заболяване на
Коментари Харесай

Абитуриенти от Бургас помагат на 8-годишната Натали с концерт

Съдбата на детето, което страда от рядко генетично заболяване на храносмилателната система, ги трогна

Абитуриенти от Немската гимназия в Бургас употребяват последните си часове в учебно заведение, с цел да репетират за благотворителния концерт за изпращането на випуска. Пред бТВ Дженифър Дикова от 12-ти клас в НЕГ „ Гьоте “ сподели, че със съучениците си са се посветили на идеята да оказват помощ на 8-годишната Натали, която страда от рядко генетично заболяване на храносмилателната система.

„ Тежкото заболяване ѝ предизвиква непрекъснато болки и единственото лекарство, което ги облекчава, коства извънредно доста средства. С това фамилията ѝ не може да се оправи “, прибавя младата дама. 

„ Много мислихме по какъв начин да помогнем на някого с този концерт и сложихме алегорична цена на билетите, с цел да може всеки един човек, който участва, да пристигна и да подари по този метод средства. Решихме програмата да е много забавна, малко по-разчупена, с цел да може да притеглим по-голяма публика “, сподели пък Дария Попова от 12-ти клас.

Да поемат идната си стъпка в живота, като оказват помощ, е дългогодишна традиция за завършващите Немската гимназия. Нуждаещите се от помощ са доста, а благородните начинания през образователната година се множат.  
 Зам.-директорът на НЕГ „ Гьоте “ Силвия Михова описа по какъв начин нейни ученици са помогнали на друго момиче за животоспасяваща операция
„ Първата беше за едно момиченце от нашата гимназия, което с помощта на събраните средства съумя да претърпи животоспасяваща интервенция в Турция. В момента се усеща доста добре “, споделя зам.-директорът на НЕГ „ Гьоте “ Силвия Михова.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР