Съдът в южния италиански град Лече свали от канадския режисьор

...
Съдът в южния италиански град Лече свали от канадския режисьор
Коментари Харесай

Съдът свали от режисьора Пол Хагис обвиненията в изнасилване

Съдът в южния италиански град Лече смъкна от канадския режисьор и сценарист Пол Хагис обвиняванията в полово принуждение, заяви Variety, базирайки се на организация ANSA. Според магистратите няма никакви учредения за по-нататъшно следствие на случая на Хагис. Отхвърлена е и жалбата на прокуратурата за възобновяване на мярката за неотклонение домакински арест за режисьора. „ След обзор на доказателствата и чуване на причини от двете страни, Окръжният съд на Лече, апелативен съд с трима съдии, единомислещо отхвърли жалбата на прокурора за възобновяване на домашния арест на Хагис “, сподели в изказване италианският му юрист Микеле Лафорджа.

69-годишният Пол Хагис беше арестуван на 19 юни в южния италиански район Пулия по обвиняване в обезчестяване. Той прекара 16 дни под домакински арест в хотел в град Остуни. „ Преди две седмици арбитър Вилма Джили от съда на Бриндизи разпита хипотетичната жертва и по-късно неотложно анулира домашния арест на Хагис “, посочи Лафорджа.

Предполагаемата жертва, която повдигна обвиняването, е 28-годишна британка. Според нейните показания, Хагис я държал принудително в продължение на 3 дни в хотел, като я подлагал на полови насилия, след което я захвърлил на летището в Бриндизи „ в неприятно физическо и психическо положение “. Стана ясно, че сценаристът на филмите „ Момиче за милиони “, „ Казино Роял “ и други се е срещнал с нея през април на фестивал на комедийни филми в Монте Карло. На 12 юни те по предварителна спогодба се срещнали още веднъж – в Остуни, където Хагис трябвало да участва на кинофорума Allora Fest. В течение на идващите дни той и неговата позната обитавали в обща хотелска стая. Тя твърди, че Хагис е правил с нея полови дейности срещу волята й, а той – че сексът е бил по взаимно единодушие.

Пред съда в Лече юристът на Хагис е показал това, което съгласно него съставлява „ неопровержимо и обективно доказателство, че дамата е изрекла голям брой неистини пред следователите и съда, с обстоятелства и очевидци, изцяло противоречащи на нейната история “.

Лафорджа съобщи, че карцерът на Хагис е резултат от правосъдна неточност и въз основа на доказателствата прокурорите би трябвало да затворят случая. Очаква се това да се случи през идващите седмици, в случай че не се появят нови доказателства. В петък вечерта съдът на Лече се е свързал с юристите на двете страни, с цел да ги осведоми за решението си, отхвърляйки жалбата на прокурора и потвърждавайки решението за анулация на домашния арест, взето от арбитър Джили. Четирима съдии са се произнесли в интерес на Хагис. „ През идващите седмици ще бъдат известни аргументите за решението, а затова и ориста на висящото правосъдно произвеждане в Италия “, отбелязва в изказването си юрист Лафорджа.

Хагис е изправен пред правосъдно произвеждане и в Съединени американски щати, където работещата във кино пресцентър Хайли Брийст го упрекна в обезчестяване, станало през януари 2013 година Датата на процеса в Манхатън към този момент е планувана за 11 октомври. Хагис твърди, че срещата сред тях се е случила след премиера и е била по взаимно единодушие.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР