Съдът в Русия разреши ареста на ръководителя на едно от

...
Съдът в Русия разреши ареста на ръководителя на едно от
Коментари Харесай

В Русия арестуваха висши ръководители на Лукойл - за корупция

Съдът в Русия позволи ареста на ръководителя на едно от структурните подразделения на " Лукойл ", Алексей Степанов, който е упрекнат в корупционни закононарушения, заяви Интерфакс.

" Съдът почете настояването на органите за авансово следствие за определената мярка за неотклонение на Алексей Степанов, началник на едно от структурните подразделения на " Лукойл ", под формата на арест до 2 юни ", оповестяват от съда.

На Степанов е предявено обвиняване по разпореждания на Наказателния кодекс на Руската федерация, свързани с " Даване на рушвет ", по отношение на " Незаконно приемане и оповестяване на информация, представляваща комерсиална, данъчна или банкова загадка ".

От съда прецизират, че в " Лукойл " Степанов заема длъжността, управлявал на Управлението за работа с митническите органи.
 Руската петролна компания
Руската петролна компания " Лукойл " разгласи чистата си облага за 2023-а

Кредитите на компанията също са много огромни

Руският съд изпрати под домакински арест и началника на отдела за денонощна техническа поддръжка на ИТ системите на петролната компания, Сергей Петрович. Същата мярка е постановена и за заместник-началника на митническия пункт за енергетика на Централната енергийна митница на Федералната митническа работа на Русия, Алексей Акимов.

Акимов и Петрович са упрекнати в осъществяване на закононарушения по частта от Наказателния кодекс на Руската федерация за " взимане на рушвет в изключително огромни размери ", по отношение на " Незаконно приемане и разласяване на информация, представляваща комерсиална, данъчна или банкова загадка ". Подробности по отношение на обвиняванията към този момент не се разкриват от съда.

В същото време, осведомен източник прецизира пред Интерфакс, че обвинените по делото са били арестувани на 3 април. Те са упрекнати в осъществяване на корупционни закононарушения от началото на предходната година, свързани като цяло с нелегално " приемане на данни за външнотърговската активност на нефтопреработвателни организации, които данни съставляват предпазена от закона данъчна загадка ".
 Руският
Руският " Лукойл " ще купува ли петролна рафинерия в Казахстан?

Коментарът на министъра на енергетиката на Казахстан
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР