Съдът в Ню Йорк да обвини бившия президент на САЩ

...
Съдът в Ню Йорк да обвини бившия президент на САЩ
Коментари Харесай

Прокуратурата в Ню Йорк иска Тръмп да бъде обвинен в неуважение

Съдът в Ню Йорк да упрекна някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп в пренебрежение при несъблюдение на правосъдно предписание да съобщи избрани документи за следствие.

Това изиска от съда в четвъртък основният прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс, съобщи CNN.

Искането е подадено в четвъртък. От канцеларията на основния прокурор декларират, че Тръмп не се е съобразил с призовката за документи. Адвокатите му са декларирали, че в случай че документите съществуват, ще ги има и офисът на основния прокурор. Прокуратурата ще би трябвало да изчака, до момента в който Trump Organization приключи производството си, с цел да ги получи, се споделя в изказването на отбраната.

Според новите документи, нейният офис се е съгласил да удължи крайния период при започване на март за документите до 31 март. Но вместо да показа документите този ден, Тръмп е направил 16 възражения против настояванията на призовката.

Джеймс твърди, че възраженията му са пристигнали прекомерно късно.

Джеймс желае от съда да наложи санкция от 10 000 $ дневно или друга сума, която съдът сметне за “достатъчна, с цел да принуди неговото съблюдаване на заповедта на Съда от февруари 2022 г.”, както и отплата за разноските и таксите на основния прокурор при подаване на заявката.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР