Съдът в македонския град Крива паланка осъди късно снощи по

...
Съдът в македонския град Крива паланка осъди късно снощи по
Коментари Харесай

Присъди и екстрадиция за тримата задържани в РСМ българи

Съдът в македонския град Крива паланка осъди късно нощес по бързата процедура тримата български жители, които бяха арестувани на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Деве хълм " и упрекнати за нарушение на публичния ред, заяви локалните медии.

На 34-годишния някогашен народен представител от " Възраждане " Ангел Георгиев и другите двама подсъдими магистратите постановиха санкции от по 300 евро и възбрана за влизане в Република Северна Македония за период от три години. След произнасянето на съда тримата бяха екстрадирани в България, демонстрираха във видеострийм от портала " Инфомакс ".

Въпреки че от македонското Министерство на вътрешните работи разпространиха буквите на арестуваните като 35-годишния Г.З., 50-годишния А.Х. и 54-годишния Р.Х., от фрагментите при изгонването на българите ясно се вижда, че един от тях е точно Ангел Георгиев. 

Вчера 34-годишният политик пусна клипове в профила си във Facebook, от които се виждат колоните от чакащи коли на българо-македонската граница. Повече от 100 леки коли на пътуващи към Северна Македония, с цел да се поклонят на гроба на Гоце Делчев в деня на 151-та му годишнина, бяха блокирани сред граничните пунктове " Гюешево " и " Деве хълм ".

След като жител се доближава към Ангел Георгиев и се оплаква, че човек от автомобил с българска регистрация е въведен в постройката на граничната работа, някогашният депутат прави опит да потърси информация за повода. Униформени чиновници се доближават към него със заповед да спре телефона, той отхвърля и се вижда битка.

Освен Георгиев, още двама българи бяха отведени от македонските гранични служители на реда във вътрешно помещение. На записа се чува ясно по какъв начин един от тях заплашва: " Един, в случай че мръдне, главата ще извъртиш. Ясно ли е? ". На фрагментите обаче не се виждат лица, защото камерата е ориентирана към пода.

Според полицията в Северна Македония повода за прекъсване на работата на ГКПП-тата била токов удар. Това провокира острата реакция на българското Министерство на външните работи, а вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев разгласи, че ще подари три генератора на Скопие, с цел да няма повече проблеми при прекосяване на българо-македонската граница.

Междувременно нощес стъклото нa Македонския културен клуб в Благоевград е било счупено. Сигналът за вандалската демонстрация е подаден в 21:40 часа в локалното РПУ. Клубът беше открит преди няколко месеца на ул. " Димитър Димов " в града. Засега няма официална информация от полицията за случая.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР