Съдът в Кюстендил остави в ареста обвинените за убийството на

...
Съдът в Кюстендил остави в ареста обвинените за убийството на
Коментари Харесай

Oставихa в ареста обвинените за убийството на мъжа в Дупница


Съдът в Кюстендил остави в ареста упрекнатите за убийството на 59-годишния Г.К. от София, точно на имения му ден, в Дупница. Тялото на мъжа беше намерено на 7 май сутринта, пред магазин за хранителни артикули до двора на черквата " Св. Георги " в града. Данните досега сочат, че гибелта е настъпила в резултат на побой.

Като обвинени за убийството са привлечени Генчо Атанасов (35 г.) и Васил Василев (17 г.), и двамата от Дупница.

На съвещанието през днешния ден малолетният Васил се призна за отговорен и разгласи, че е умъртвил 59-годишния мъж след игра на канадска битка и обиди на етническа основа, отправени към него от жертвата. В деня на убийството Васил имал рожден ден. Той съобщи, че вторият обвинен - Генчо, е бил единствено очевидец на случая и не е взел участие в побоя, съобщи Българска телеграфна агенция.

Двамата обвинени се разплакаха пред съда и желаеха по-лека мярка за неотклонение, тъй като Генчо чакал до месец първото си дете, а Васил - братче. " Никога повече няма да върша такива закононарушения, апелирам пуснете ме при фамилията ми ", сподели Васил. " Не съм палач и няма да тичам ", сподели и вторият арестуван - Генчо.

Според прокуратурата, закононарушението е осъществено в съучастничество, а самото действие - с особена свирепост и по изключително непосилен за жертвата метод, под въздейстието на доста количество алкохол.

Решението на Кюстендилския областен съд предстои на тъжба или митинг в тридневен период пред САС, считано от през днешния ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР