Съдът в Карлово наложи глоба от 100 лева на младеж

...
Съдът в Карлово наложи глоба от 100 лева на младеж
Коментари Харесай

Бой заради момиче в училище, учителка с решаваща намеса

Съдът в Карлово наложи санкция от 100 лв. на юноша от Сопот, който се би  поради някогашната си другарка, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Наказанието е административно и минимално поради обстоятелството, че момчето напълно е признало виновността си и съжалява за стореното, също така не работи и е в недобро имотно състояние. Съставен е акт за констатиране на дребно безчинство.

От показаните по делото пояснения на момчето излиза наяве, че на 10 януари, към 13,20 часа, то нахлуло в гимназията в Сопот, където учи някогашната му другарка. В този миг тя била с новото си гадже. Между двамата зародил скандал поради момичето, който по-късно минал в удряне и боричкане. Тя пробвала да ги разтърве, при което също била блъсната от някогашния й. Стигнало се и до интервенция на преподавателка, която съумяла да разтърве биещите се.

Случилото се провокирало отвращение у всички присъстващи, написа в решението на съда. На отговорния е бил формиран акт за констатиране на дребно безчинство, който той подписал без възражения. В обясненията си по случая, дадени в правосъдно съвещание, не оспорва обстоятелствата, отразени в акта. Съжалява за осъщественото. При постановяване на решението си, съдът употребява приобщените по делото писмени доказателства, които поддържат фактическите констатации, изложени в формирания акт.

Рашението на съда предстои на обжалване в период от 24 часа, считано от през вчерашния ден, 11 декември 2022 година. В случай на тъжба делото се насрочва пред въззивната инстанция за 14.01.2022 година от 15.00 часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР