Съдът счете, че от събраните до този момент доказателства може

...
Съдът счете, че от събраните до този момент доказателства може
Коментари Харесай

 Окръжен съд-Благоевград остави в ареста контрабандист на дрога през ГКПП – Кулата 

Съдът счете, че от събраните до този миг доказателства може да се направи обосновано съмнение за възможна съпричастност на обвинения към осъщественото закононарушение, както и че е налична заплаха обвиненият да се укрие, само че не е налице заплаха да извърши закононарушение.

На 48-годишния мъж е повдигнато обвиняване, за това че на 30.03.2024 година през Граничен контролно-пропусквателен пункт – Кулата, без съответно позволение според Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите, (чл. 47, алинея 1 от Закона за наркотичните субстанции и прекурсорите с МПС – товарна комбинация, състояща се от влекач и полуремарке, са през границата на страната – от Република Гърция в Република България високорискови наркотични субстанции, а точно „ канабис “ в 115 /сто и петнадесет/ бр. вакуумирани полиетиленови плика, с общо бруто тегло 108.27 (сто и осем кг и двеста и седемдесет грама), на стойност 1 728000 лв., като казусът не е незначителен, не са налице учредения за преустановяване на наказателното произвеждане и действието е закононарушение от общ темперамент, по член 242 ал.2, от Наказателен кодекс.

Определението на Окръжен съд – Благоевград може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен период. В случай на тъжба или митинг съвещанието е планувано за 09.04.2024 година от 10:00 часа пред Апелативен съд-София.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР