Съдът решава дали да остави в ареста 24-годишния Константин Суботинов.

...
Съдът решава дали да остави в ареста 24-годишния Константин Суботинов.
Коментари Харесай

Съдът гледа мярката на втория задържан за жестокото убийство в София

Съдът взема решение дали да остави в ареста 24-годишния Константин Суботинов. Той е помагал при укриването на натрупа на 41-годишния Кристиян Пеев. Части от неговото тяло бяха открити в канализационна шахта в центъра на столицата в събота вечерта. Суботинов работи в прочут столичен клуб като барман и е и снабдител.



Задържан за убийството е 32-годишният Веско Вълчинов. Криминалните психолози го разказват като комплексиран, злобен и злопаметен. Убийството е осъществено на 8 против 9 август през нощта в жилището на обвинения. Кристиян Пеев е разгласен за търсене от собствен непосредствен два дни по-късно.

Обвиняемият Вълчинов и жертвата Пеев са били другари от няколко години. Вълчинов е някогашен барман, все още незает. Не е ясно по кое време и по какъв мотив убитият Кристиян е дал на Веско 2000 лв. назаем. Имали проекти Кристиян да финансира Веско за търговия с криптовалута и от облагата обвинявания за убийството да върне на жертвата си и остарелия дълг. Този техен план обаче претърпял неуспех още преди да е стартирал и това евентуално е бил ключът към решението за убийството.

Така на 8 август Веско поканил в дома си Кристиян, само че става известно не на посетители, а с цел да го убие.

След убийството, обвиненият разчленява натрупа в банята. Част от останките изхвърля в канализацията, а другите опакова в найлонови чували. Излиза и отива на среща с 24-годишния Константин Суботинов. Убеждава го да му помогне да скрият останалата част от натрупа. Ден по-късно непосредствен на жертвата афишира Кристиян за липсващ, тогава проверяващите влизат в следите на Веско Вълчинов и стигат до Суботинов.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР