Съдът разреши на кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов, който е

...
Съдът разреши на кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов, който е
Коментари Харесай

Под домашен арест: Ешреф Ешрефов положи клетва като кмет на Омуртаг

Съдът позволи на кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов, който е под домакински арест, да напусне дома си, с цел да постави наново клетва за встъпването си в служба. Припомняме, че той е упрекнат за присъединяване в проведена незаконна група.

Ешрефов е упрекнат в осъществяване на длъжностни закононарушения на територията на Община Омуртаг и присъединяване в незаконна група, ръководена от татко му Хасан Х. Варненският апелативен съд удостовери най-тежката мярка за неотклонение по отношение на него, взета от Окръжен съд Търговище.

За да пристигна в постройката на общинската администрация, той е получил позволение, посредством разпореждане на Софийска градска прокуратура.

В постановлението, с което разполагат юристите на Ешрефов, от дата 22 март 2024 година, е записано, че се позволява той да напусне жилището си за времето от 9:00 до 14:00 часа на 27 март 2024 година и да постави клетва в постройката на Община Омуртаг. Изисква се в 7-дневен период да бъдат показани документи, свързани с полагането на клетва и встъпването в служба.

От общинската администрация обясниха, че Ешреф Ешрефов е настоящ кмет. Има упълномощени отраслови заместник-кметове, които извършват административно-организационните действия и могат да съставляват Общината пред трети лица, добави юристът в администрацията Владислава Петрова.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР