Съдът пусна под гаранция в размер на 6000 лева пловдивския

...
Съдът пусна под гаранция в размер на 6000 лева пловдивския
Коментари Харесай

Пуснаха под гаранция пловдивския военен, който простреля двама души на улицата

Съдът пусна под гаранция в размер на 6000 лв. пловдивския боен, който простреля двама души на улицата след спор за паркомясто. Това реши Военно-окръжния съд в Пловдив. От Военната прокуратура се заканиха да стачкуват решението още идната седмица пред Апелативния съд в София.

39-годишният Димитър Христакиев е с обвиняване за опит за съзнателно ликвидиране. Във съдбовната вечер той паркирал за малко автомобила си пред гараж. Възникнал спор със притежателя на гаража, който го е блъснал. Тогава редникът извадил законно притежавания си револвер и стрелял. Куршумът ранил другия мъж незадълбочено в гърдите, само че уцелил и преминаващ наоколо инцидентен жител. Защитата на военнослужещия твърди, че е работил при самозащита.

„ При неизбежна защита, изрично. Той се е защитавал. Забележете откакто той е обичай и обиждан и заплашван, той прави изстрел в страни, влиза си в колата, която преди този момент му е пречено да влезе. Заключва се. Звъни на 112. Разглобява оръжието. Чака служителите на реда. Когато идват, той им спомага ”, съобщи Пламен Бонев, юрист, съобщи Нова тв.

„ Не. Не, стрелял е непосредствено. Няма изстрел в страни, няма изстрел във въздуха. В револвера му е имало патрон, в цевта. Индикация, че е подготвен при всеки вероятен миг и нужда, когато реши, че може да стреля, да го направи незабавно ”, сподели подп. Галин Андреев, зам.-окръжен прокурор Военна прокуратура- Пловдив.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР