Съдът потвърди 4 години затвор за Любомир Данчев, обвинен за

...
Съдът потвърди 4 години затвор за Любомир Данчев, обвинен за
Коментари Харесай

Съдът потвърди 4 години затвор за мъжа, обвинен за пожара в Тютюневите складове

Съдът удостовери 4 години затвор за Любомир Данчев, упрекнат за пожара в един от Тютюневите хранилища в Пловдив, написа " 24 часа ", базирайки се на Пловдивския областен съд.

Решението е дефинитивно.

Магистратите признаха Данчев за отговорен, че е запалил по несъобразителност тютюневите хранилища в Пловдив.

Припомняме, пожарът лумна на 20 август 2016 година, когато изгоряха четири емблематични здания. Общо вредите са за 11 700 000 лв..

При първата присъда магистратите се позоваха на разпити на очевидци и на пожаротехническата експертиза, която удостовери версията, че огънят е тръгнал от незагасен фас. Първоначалното огнище е било на 4-ия етаж в помещението, населявано от Данчев. Обвиняемият отхвърля да е предизвикал пожара.

Припомняме, юристът на Данчев - Стефан Левашки бе декларирал при предходното разглеждане на делото, че въпреки и неговият клиент да е с прочут интелектуален недостиг, той е човек с изострено възприятие за правдивост и твърди, че не е направил нещо, което да докара до този пожар.
" Няма по какъв начин от неприятно загасена цигара да се случи това и не мога да се съглася с изводите на първоинстанционния съд ", добави юрист Левашки, който е ръководител на пловдивската адвокатска гилдия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР