Съдът отмени уволнението на началника на полицейското управление в Стамболийски

...
Съдът отмени уволнението на началника на полицейското управление в Стамболийски
Коментари Харесай

Съдът отмени уволнението на полицейския началник в Стамболийски заради разследване на убийство

Съдът анулира уволнението на началника на полицейското ръководство в Стамболийски Ангел Керпиев. Той беше отхвърлен със заповед на министъра след убийството на Димитър Малинов в село Цалапица, предава Българска национална телевизия.

Магистратите от административния съд в Пловдив са решили, че наказването е прекомерно тежко и голословно, тъй като в първите дни на издирването на младия мъж Ангел Керпиев е бил в отпуск.

Въпреки значителните пропуски при следствието на случая в претекстовете на правосъдното решение се показва, че някогашният полицейски шеф не е нарушил етичните правила и не е уронил престижа на Министерство на вътрешните работи. Съдебното решение може да бъде обжалвано.

През август вътрешният министър изиска оставката на началника на полицейското ръководство в Стамболийски и той отхвърли да я даде. По-късно контрольор Ангел Керпиев беше краткотрайно отхвърлен от служба.

24-годишния Димитър Малинов от Цалапица изчезна на 20 юли. Седмица по-късно бе обявено, че е бил погубен. Установен като причинител е Рангел Бизюрев, който след 4 месеца търсене беше арестуван в Дания.

Във връзка с закононарушението бяха арестувани двама близнаци – Борислав и Валентин Динкови, които са в ареста с обвиняване за помагачество.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР