Съдът отхвърли исканията ни вещите лица да преброят колко души

...
Съдът отхвърли исканията ни вещите лица да преброят колко души
Коментари Харесай

Избирателните списъци са допълвани незаконно, без съответните подписи, категорична е Мая Манолова

Съдът отхвърли настояванията ни движимостите лица да преброят какъв брой души са дописани в изборните описи. Ние твърдим, че това се е случило нелегално, защото няма автограф на секретаря и на ръководителя на съответните секционни изборни комисии. Това съобщи ръководителят на гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова след края на четвъртото съвещание в Административния съд в София по делото за анулиране на локалните избори в столицата. „ Има и правосъдна процедура по какъв начин се ценят такива доказателства, тази активност е била в нарушаване на закона “, добави тя.

Административният съд пое ангажимент персонално да ревизира и да направи преценка дали недействителните бюлетини основателно и законно са били оповестени за такива. Това значи чувалите да бъдат отворени и да се ревизира дали всяка бюлетина, оповестена за недействителна, в действителност е такава.

Съдът още веднъж не позволи наново преброяване на недействителните бюлетини, както и на протоколите, които са преработени десетки пъти. От данните на осведомително обслужване излиза наяве, че 408 протокола са с повече от една корекция, което ги прави негодни доказателства за действителните резултати от изборния развой.

Следващото правосъдно съвещание е планувано за 22 януари 2020 година, сряда, от 13:30 часа. Очаква се то да бъде последно.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР