Съдът остави в ареста Захари Шулев, обвинен, че е изтезавал

...
Съдът остави в ареста Захари Шулев, обвинен, че е изтезавал
Коментари Харесай

Аплодисменти в съда: Оставиха в ареста Захари Шулев, изтезавал кучето Мечо

Съдът остави в ареста Захари Шулев, упрекнат, че е изтезавал кучето Мечо в края на октомври, за което законът планува до 3 години затвор и до 5000 лева санкция.
Още по темата
Животното беше открито в безпомощно положение, откакто е било пребито в столичния квартал " Карпузица " в нощта против 24 октомври в кв. " Карпузица " в София. Той е упрекнат, че е предизвикал тежко или трайно увреждане по изключително непосилен за животното метод и с особена свирепост.

Захари Шулев апелира постановения му от Районния съд арест, а юристът му изиска той да бъде освободен, като уточни, че мъжът има непрекъснат адрес и работа.

Пред съда обвиненият съобщи: " Съжалявам за дейностите си ".

Всички фотоси

Днешното решение на съда е дефинитивно. То беше посрещнато с овации от бранители на животните, които преди това  стачкуваха пред правосъдната палата с искане за правдивост за Мечо. Според тях законите би трябвало на бъдат такива, че да не се стига до повече такива случаи. 

 Снимка: BulFoto

С крясъци " изверг ", " садист " и " в пандиза " те посрещнаха Захари Шулев при довеждането му в Софийския градски съд. Някои от протестиращите бяха довели и домашните си любимци. Те носеха плакати, на някои от които имаше фотоси на битото куче. Други плакати гласяха " Горд кучераст ", " Мачкай, Мечо! " и " Максимална ефикасна присъда за Захари Шулев ". Някои от протестиращите бяха довели и домашните си любимци.

 Снимка: BulFoto

37-годишният мъж не сподели нито дума на стачкуващите, а над 20 от тях влязоха в правосъдната зала при гледане на мярката за неотклонение, която Шулев апелира.

Според прокуратурата Захари Шулев и различен път е проявявал експанзия против животни и ги е малтретирал. По данни на държавното обвиняване при претърсванията в дома му е открита и пластмасова ушна марка с номер, евентуално принадлежала на едно от животните.

 Снимка: BulFoto
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР