Съдът определи най-тежката мярка задържане под стража на гръка Георгиос

...
Съдът определи най-тежката мярка задържане под стража на гръка Георгиос
Коментари Харесай

Гръкът, изтезавал и убил старица, остава в ареста в Пловдив

Съдът дефинира най-тежката мярка задържане под стража на гръка Георгиос Д., който бе упрекнат в кражба и преднамерено убийствона жена в Пирея през ноември 2018-та година. Убиецът бе открит и задържан в Пловдив, където той живее със статут на чужденец, дълготрайно пребиваващ в България.

Грирориос бе упрекнат за осъществяване на обир и преднамерено ликвидиране в съучастничество с друго лице, като двамата съумели да избягат, а гибелта на потърпевшата настъпила няколко часа по-късно в болничното заведение Асклипио – регион Вула, където била превозена с кола за спешна помощ на Бърза помощ.

Гръцкото законодателство планува за такива закононарушения пожизнен затвор за убийството и отнемане от независимост от 5 до 20 години за грабежа.

Mагистратите през днешния ден взеха решение, че поради тежките обвинявания и наказванията за тях, съответна е най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения, до фактическото му предаване на страната, издала Европейската заповед за арест. Те сметнаха и, че заплахата Георгиос да се укрие е налична.

Определението на Пловдивския апелативен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР