Съдът определи гаранция в размер на 3000 лева на 41-годишния

...
Съдът определи гаранция в размер на 3000 лева на 41-годишния
Коментари Харесай

Съдът е определил 3000 гаранция за шофьора, блъснал пешеходец в Хасково

Съдът дефинира гаранция в размер на 3000 лв. на 41-годишния водач , блъснал пешеходец в Хасково и напуснал местопроизшествието.

Припомняме, че на 8 януари при ръководство на лек автомобил „ Мерцедес “, лидерът по несъобразителност е, изразяваща се в тежка черепна фрактура , фрактура на ляво ребро и лява подбедрица /постоянно общо разстройство на здравето, рисково за живота/ и след това е избягал от местопроизшествието.

За това закононарушение законът планува затвор от 1 до 6 години , както и отнемане право да се упражнява избрана специалност или активност.

Съдът е приел съществуването на обосновано съмнение по смисъла на член 63, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс, че обвиненият е направил закононарушението , за което е притеглен към наказателна отговорност, заради събраните до сегашния миг данни по делото – от протоколите за оглед на материални доказателства, протоколи за оглед на местопрестъпление, протоколи за претършуване и изземване, както и от показанията на очевидците.

От друга страна, съдът е установил, че не е налице действителната заплаха обвиненият да се укрие и да се отклони от следствието водено против него. Според сегашния правосъден състав това се постанова съгласно събитието, че същият има непрекъсната адресна регистрация, работи на неопределен трудов контракт, не е осъждан и е с извънредно положителни характеристични данни . Същият страда от диабет и съпътстващи болести към него.

Тези съображения обуславят извод за взимане на по – лека мярка за неотклонение, а точно „ Гаранция в пари “ в размер на 3000 лв. , която съгласно съда е задоволителна да осъществила задачите, които законодателят е планувал.

Съдебното определение предстои на обжалване и митинг пред въззивна инстанция в 3-дневен период.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР