Съдът на ЕС отхвърли като недопустим иска на Европейската комисия

...
Съдът на ЕС отхвърли като недопустим иска на Европейската комисия
Коментари Харесай

Съдът на ЕС отхвърли иск на Европейската комисия срещу България

Съдът на Европейски Съюз отхвърли като неприемлив желае на Европейската комисия против България, за възнаграждение на финансови наказания за качеството на атмосферния въздух.

Делото беше заведено през 2021 година, а днешното решение значи, че България няма да заплаща 11 милиона лв. еднократна глоба и 20 милиона периодическа глоба за всяка година, като несъблюдение на европейската инструкция.

От Министерството на околната среда и водите акцентираха, че страната ни поставя непрекъснати старания, с цел да извърши европейските правила и за възстановяване чистотата на въздуха.

Темата разяснява и министър Росица Карамфилова от Брюксел, където взе участие в съвещание на министрите на околната среда.

" От всичките 26 общини, които са обхванати от наказателната процедура, към този момент при 19 имаме устойчива политика по възстановяване качеството на атмосферния въздух, а за останалите 7 досега сме отчели най- сериозният прогрес. Предстои още доста работа, само че днешното решение на съда сподели, че вървим в вярната посока и имам вяра, че скоро в нашата страна ще бъдат преодолени всички проблеми качеството на атмосферния въздух, което е гаранция освен за опазването на околната среда, само че и за човешкото здраве ", съобщи Росица Карамфилова, министър на околната среда и водите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР