Съдът е отменил решенията на акционерното събрание на Пълдин Туринвест“

...
Съдът е отменил решенията на акционерното събрание на Пълдин Туринвест“
Коментари Харесай

На първа инстанция - съдът отмени решенията на Пълдин Туринвест за апорта на варненските акции в Панаира

Съдът е отменил решенията на акционерното заседание на „ Пълдин Туринвест “ от 24 ноември, 2021 година, с които акциите на Община Варна в Панаира минават в частни ръце. Това заяви общинската съветничка от Пловдив юрист Веселина Александрова в профила си във фейсбук.

Определението на магистратите от първата правосъдна инстанция осъжда сдружението да заплати на община Пловдив общо 3755 лв. разходи по делото, излиза наяве още от решението на магистратите, качено в обявата.

Припомням, че на събранието си в края на ноември общото заседание на акционерите на „ Пълдин Туринвест “ взе решение да усили капитала на предприемача Георги Гергов в Международния панаир, като към досегашните му 50% добави и 29-те % на Община Варна.

Групата съветници незабавно приканиха за незабавна анулация на решенията и внесоха искане до кмета Здравко Димитров за незабавна отбрана на публичния интерес на града на тепетата. Последва иск от страна на общината против взетите решения.

Опасенията са, че в случай че апортът на варненските акции стане факт, това ще докара до понижаване на каузи на Община Пловдив в „ Пълдин Туринвест “ и по този начин Гергов ще може да взима еднолични решения за ориста на Международното ревю и 350-те дка към него.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР