Съдът е одобрил споразумения, сключени между Районна прокуратура – Петрич

...
Съдът е одобрил споразумения, сключени между Районна прокуратура – Петрич
Коментари Харесай

Осъдиха трима, играли хоро по време на карантина в Петрич

Съдът е одобрил съглашения, подписани сред Районна прокуратура – Петрич и отбраната на подсъдимите В.Я. (на 45 години), С.Г. (на 46 години) и С.Я. (на 26 години), привлечени към наказателна отговорност за осъществени от тях закононарушения по член 355 от Наказателен кодекс, оповестиха от Районната прокуратура в Петрич.

Тримата са се признали за отговорни за неспазване на наложителната карантина, въведена по време на изключителното състояние в страната заради разпространяването на вируса Covid-19.

Наказателното произвеждане против тях е почнало, след осъществена инспекция от органите на Министерство на вътрешните работи в гр. Петрич. Поводът за нея е бил видеоклип, оповестен в обществената мрежа Фейсбук. Обезпокоителното в него било голям брой празнуващи хора, излезли към 15 ч. на 07.04.2020 година на улица пред дома си в ромската махала в града, в изискванията на оповестеното изключително състояние в страната. Същите играели хоро, макар въведените противоепидемични ограничения. Празнуващите създали запис с мобилен телефон, който след това разгласили в обществената мрежа.

Разследващите са открили, че трима от тях - В.Я., С.Г. и С.Я., на 26.03.2020 година пристигнали в страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2 Видин с лек автомобил с непозната регистрация. Пред способените български управляващи те декларирали, че пътуват от Англия. За всеки от тях било издадено наставление за съблюдаване на наложителната 14-дневна карантина на адреса им в гр. Петрич.

За осъществените от В.Я. и С.Г. незаконни действия са им избрани санкции от по пет месеца „ отнемане от независимост “ с тригодишен изпитателен период и санкции в размер на по 10 хиляди лв. за всеки. Подсъдимият С.Я. се е съгласил да му бъде наложено наказване „ Пробация ”, включващо наложителна регистрация по сегашен адрес за период от две години, наложителни периодически срещи с пробационен чиновник, безплатен труд в интерес на обществото двеста часа годишно и санкция в размер на пет хиляди лв..

Определенията на съда имат последствията на влезнали в действие присъди.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР