Съдържанието на всеки учебник е в резултат на творческа дейност

...
Съдържанието на всеки учебник е в резултат на творческа дейност
Коментари Харесай

МОН: Съдържанието на всеки учебник е в резултат на творческа дейност на автор или авторски колектив

Съдържанието на всеки учебник е вследствие на креативна активност на създател или авторски колектив, избран от издателство, се показва в информация от Министерството на образованието и науката във връзка на учебник по история и цивилизации за шести клас, в който цитати от Корана слагат дамата в неравностойно състояние по отношение на мъжа.

Всеки авторски колектив сортира независимо и по своя преценка и спомагателните запаси, посредством които се онагледява образователното наличие, с цел да подхожда на предстоящите резултати в образователната стратегия, означават от МОН. И прецизират, че готовият план на учебник се внася в процедура по оценяване и одобрение.

Оценяването се прави от оценители, които са експерти от съответната научна област, преподаватели от висши учебни заведения, специалисти от МОН или от Регионалните ръководства на образованието и от учители, които преподават по предмета в съответния стадий. Те би трябвало да откриват сходството на плановете с държавния учебен стандарт за познавателните книжки, учебниците и образователните пособия и съответната образователна стратегия. Всеки оценител изготвя мнение със умозаключение "Предлагам за утвърждение " или "Не предлагам за утвърждение ".

Всички планове на учебници, които са получили обща оценка "Съответства на държавния учебен стандарт за познавателните книжки, учебниците и образователните пособия " се дават от издателствата до всяко учебно заведение, в което се учи образователния предмет. Всички учители, който преподават съответния образователен предмет в съответния стадий, правят оценка плана на учебник за пригодността му за използване в учебно заведение, разясняват от МОН.

И осведомят, че министърът на образованието и науката утвърждава плановете на учебници, които са получили обща оценка "Съответства на държавния учебен стандарт за познавателните книжки, учебниците и образователните пособия " и обща оценка "Приложим в практиката ".

Учебниците, които се дават за безплатно прилагане на учениците се избират от учителите, които преподават образователния предмет в съответния стадий от степента на обучение в обещано учебно заведение, след координиране с публичния съвет. Съдържанието в образователния предмет история и цивилизации в VI клас в границите на общообразователната подготовка обгръща епохата на Средновековието, която като част от европейската история е в интервала сред V и XV век, а в националната ни история - до края на XVII век. Териториалният обсег включва, както географските параметри на Европа, по този начин и други елементи на света, с които европейският свят влиза в избрани контакти. В тематично отношение се подчертава върху динамичността на тези политически, икономически, обществени и културни процеси, които са в основата на образуване на образа на европейската цивилизация и просвета, означават от МОН.

И допълват, че измежду предстоящите резултати, свързани с националното и международно историческо завещание, е и способността на учениците да разказват характерности на религиите християнство и ислям. "При одобряването на цитирания учебник нито един от оценителите не е открил съществуване на текстове, допускащи дискриминация, учредена на пол, раса, националност, етническа принадлежност, вяра, обучение, увреждане, генезис, убеждения, публично състояние и имуществено положение, както и всевъзможни други признаци, открити в закон или в интернационален контракт, по който Република България е страна ", декларират от Министерството на образованието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР