Съдържание:Защо алкохолът трябва да се избягваБезопасната границаСтранични ефекти при прекомерна

...
Съдържание:Защо алкохолът трябва да се избягваБезопасната границаСтранични ефекти при прекомерна
Коментари Харесай

Защо парацетамолът е вреден?

Съдържание:

Защо алкохолът би трябвало да се избягваБезопасната границаСтранични резултати при несъразмерна приложимост  парацетамол ‹›  Електронен термометър за деца Препоръчано за теб:Електронен термометър за деца8.50 лева.Виж ››

Парацетамолът е необятно употребявано лекарство без рецепта за лекуване на болежка и понижаване на високата температура. Главоболие, зъбобол, навяхвания или простуда и грип, това лекарство може да обезпечи неотложно облекчение от всички тези здравословни проблеми. Употребата на парацетамол се е нараснала по време на пандемията, защото лекарството ни оказва помощ да понижим температурата.

Известно също като ацетаминофен, това лекарство е по-леко от ибупрофена и работи единствено за лекуване на лека тресчица и умерена болежка. И въпреки всичко предозирането или смесването на лекарството с неверната напитка може да докара до тежки странични резултати и даже може да бъде опасност за живота ви.

Всяко лекарство работи друго и има друго влияние върху вашето здраве. Някои медикаменти би трябвало да се одобряват на празен корем, до момента в който други с доста течности и сред храненията, защото могат да раздразнят стомашната лигавица. Що се отнася до парацетамола, има единствено една напитка, която би трябвало да се заобикаля: АЛКОХОЛ.

Защо алкохолът би трябвало да се заобикаля

Алкохолът съдържа етанол. Смесването на парацетамол с етанол може да докара до гадене, повръщане, главоболие, пристъп или загуба на съгласуваност. Комбинацията от двете може да усили риска от чернодробна токсичност, която може да бъде съдбовна. Освен това е известно, че алкохолът понижава успеваемостта на лекарството.

Безопасната граница

 вреди от парацетамол

Въпреки че парацетамолът е леко лекарство, би трябвало да го приемате доста спестовно. За възрастни нормалната препоръчвана доза е една до две таблетки от 500 мг на всеки четири до шест часа. Превишаването на тази доза може да докара до чернодробна токсичност. Въпреки че евентуално съдбовните последствия от предозиране с парацетамол са добре известни, необятно публикувано е вярването, че лекарството е релативно безвредно, в случай че се приема в целесъобразната доза.

Това обаче от ден на ден се слага под въпрос от учените, които споделят, че приемането му за продължителни интервали може да има съществени странични резултати. Парацетамолът може да аргументи проблеми с бъбреците и черния дроб и опцията за стомашно-чревно кървене е тъкмо толкоз огромна, колкото при банкет на медикаменти от групата на нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС).

Странични резултати при несъразмерна приложимост

Много хора са алергични към парацетамол, тъй че преди да приемете лекарството се уверете, че не е по този начин при вас. Ако имате анамнеза за алкохолизъм или проблеми с черния дроб, консултирайте се с Вашия доктор, преди да приемете това лекарство без рецепта. След банкет на лекарството, в случай че развиете признаци на алергични реакции като копривна треска; затруднено дишане; отичане на лицето, устните, езика или гърлото, потърсете незабавна здравна помощ.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР