Съдържание:ЗахаринАспартамНеотам Изкуствените подсладители се използват, за да се подсладят напитки

...
Съдържание:ЗахаринАспартамНеотам Изкуствените подсладители се използват, за да се подсладят напитки
Коментари Харесай

Безопасни ли са изкуствените подсладители?

Съдържание:

ЗахаринАспартамНеотам  Изкуствени подсладители

Изкуствените подсладители се употребяват, с цел да се подсладят питиета и храни.

И тъкмо тук изниква въпросът какъв брой безвредни са те?

Истината е, че въпреки да се твърди, че могат да се появят странични реакции от приема на изкуствените подсладители, експерти са определили нужната доза, която е написана и в листовките на даден подсладител.

Това, което би трябвало да знаем, е, че въпреки да поддържат приема на калории и границите на кръвната захар, изкуствените подсладители не набират на организма нужните му витамини, минерали и фибри. При продължителна приложимост синтетичните подсладители биха могли да окажат неподходящо въздействие върху организма.

Следвайте прецизно напътствията за допустимия дневен банкет на изкуствени подсладители и не прекалявайте с използването им.

Захарин

 Захарин

Захаринът е най-известният и проучен подсладител, за който се твърди, че е 300 пъти по-сладък от естествената захар. Той влиза в състава на дъвки, диетични газирани питиета, конфитюри, дресинги, сладки произведения, консервирани плодове, някои витамини, козметични и лекарствени артикули.

Допустимият дневен банкет захарин е 5 мг на кг от човешкото тегло.

Аспартам

 Аспартам

Аспартамът е най-често употребяваният подсладител, като най-често се употребява в американски храни и питиета. Смята се, че аспартамът е 220 пъти по-сладък от рафинираната захар. Открит е напълно инцидентно.

Допустимият дневен банкет аспартам е 50 мг на кг от човешкото тегло. За да доближи това количество, 68-килограмов човек би трябвало да изпие над 20 кена диетична безалкохолна напитка.

Неотам

 Неотам

За него се счита, че е 7 000 - 13 000 пъти по-сладък от естествената захар. Тъй като неотамът скоро получи утвърждение, към момента се употребява в доста малко артикули. В Европа на етикетите неотам се изписва като Е961.

Засега се употребява единствено в Австрия и оптималната доза е под 2 мг.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР