Съдържание:За какво да идем при Ходжа? Мистериите и легендите около

...
Съдържание:За какво да идем при Ходжа? Мистериите и легендите около
Коментари Харесай

За какво да идем при Ходжа?

Съдържание:

За какво да идем при Ходжа?  За какво да идем при Ходжа?

Мистериите и легендите към Ходжите са голям брой, като по този начин да вземем за пример огромна част от хората считат, че те се занимават с вълшебства и нечисти сили, само че това е меко казано неправилно. Те действително са по този начин наречените мюсюлмански свещеници, които даже минават образование за свещенослужители в ислямско учебно заведение.

За какво да идем при Ходжа?

И по този начин, значимо е да осъзнавате че при Ходжите и духовните учители е неразрешено да се употребяват по този начин наречените окултни науки и вълшебства, като тази възбрана важи за цялата мохамеданска вяра. Именно по този начин можем да си създадем и разумния извод, че Ходжите са духовни фигури, които имат много стабилен престиж в мюсюлманското общество. При тях можем да идем, с цел да се извършат:

- обреди;

- водене на молитви;

- бракосъчетания;

- погребения.

Думата Ходжа има персийски корени, като в дословен превод значи стопанин. Така с годините тази купа става нарицателно за нравствен лидер и преподавател, който има нужните познания, с цел да дава по този начин наречените духовни уроци и директиви. Ако би трябвало да създадем паралел с изказванията на доста от хората във връзка с това, че Ходжите се занимават с вълшебства, то ще кажем, че това е равнозначно на това да си помислим, че свещениците се занимават с сходни нечисти каузи. Както и сами се досещате, това звучи освен неуместно, само че даже и неуместно.

За страдание и до през днешния ден витаят необятно другите предубеждения, че Ходжите са свързани с отрицателната конотация, като по този начин тези духовни лица се преплитат с магията и другите сходни обреди. За разлика от тях обаче, магьосниците не са длъжни да съблюдават духовните догми и правила. Ходжите, въпреки това, са нещо като посредник сред индивида и божествеността, като те са длъжни да водят моралните правила и да имат избрани нравствени качества.

Въпреки това за жалост и до през днешния ден има хора, които нарушават всички тези религиозни забрани, представяйки се за Ходжа и практикувайки вълшебства, макар че действително те не са такива и са просто мошеници, които лъжат хората. Истинските Ходжи в никакъв случай не биха си разрешили да преминат границата на положителното и злото, като тяхната единствена цел е да дават духовни упътвания на хората.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР