Съдържание:Стъпка 1: Подгответе материалитеСтъпка 3: Нанасяне на шпакловка Минералната мазилка

...
Съдържание:Стъпка 1: Подгответе материалитеСтъпка 3: Нанасяне на шпакловка Минералната мазилка
Коментари Харесай

Как се прави минерална мазилка?

Съдържание:

Стъпка 1: Подгответе материалитеСтъпка 3: Нанасяне на шпакловка  Как се прави минерална мазилка?

Минералната мазилка е материал, употребен за вътрешни стени и тавани. Има положителни дишащи свойства, което разрешава на стените да " дишат " и контролират равнището на мокрота.

Процесът за подготвяне на минерална мазилка може леко да варира според от производителя или рецептата, само че ето общ обзор на това по какъв начин можете да извършите минерална мазилка:

Стъпка 1: Подгответе материалите

За приготвянето на минерална мазилка, ще ви трябват следните материали:

- Минералната пудра (обикновено вар или цимент) е главната съставка;

- Вода - за разреждане на минералната пудра;

- Пигменти (ако е належащо, с цел да се даде цвят на петното);

- Пясък (ако е належащо, за прибавяне на текстура или възстановяване на свойствата на шпакловката);

- Пластмасова кофа или различен съд за смесване;

- Бъркалка (може да е електрическа или ръчна);

- Стъпка 2: Смесване на съставките.

Започнете с прибавяне на минерална пудра в пластмасова кофа или различен съд. Можете да употребявате авансово несъмнено количество пудра, съответстващо на плануваната повърхност на покритие. При нужда могат да се смесват разнообразни типове прахуляк за реализиране на мечтаните свойства на маламашката.

Добавете вода последователно, като постепенно разбърквате наличието. Количеството вода зависи от мечтаната текстура и дебелина на шпакловката. Важно е да добавяте вода последователно и да следите консистенцията, с цел да избегнете преливане или прекомерно гъста примес.

Ако желаете да придадете на боята характерен цвят, прибавете пигменти към сместа и разбъркайте добре, с цел да разнесете цветът отмерено в цялата багра.

По предпочитание, в случай че желаете да подобрите свойствата на шпакловката, прибавете малко количество пясък. Пясъкът ще помогне за възстановяване на адхезията и текстурата на замазката.

Стъпка 3: Нанасяне на шпакловка

След като мазилката е подготвена, оставете я да престои известно време, тъй че всички съставки да са добре свързани.

Нанесете първия пласт восък върху стената или тавана със шпатула или четка за боядисване. Обикновено се предлага да започнете с нанасяне на тъничък пласт.

Оставете първия пласт да изсъхне (времето за съхнене зависи от типа и дебелината на шпакловката).

Нанесете втория пласт восък в същия ред като първия. Можете да регулирате дебелината на пласта, с цел да постигнете стремежи резултат.

Ако желаете да създадете украсителен резултат, можете да употребявате разнообразни техники за нанасяне като мазилка или " груба " повърхнина.

След като приключите с нанасянето, оставете шпакловката да изсъхне изцяло и се уверете, че е изцяло суха, преди да нанесете крайния пласт или багра.

Важно е да се означи, че точната рецепта и процесът за произвеждане на минерална мазилка може да варира според от производителя или района.

Препоръчително е да прочетете инструкциите на опаковката на определената от вас минерална пудра или да се свържете с експерт.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР