Съдържание:Принцип на действие и видове сушенеВидове програмиЕнергиен клас Съвременните перални

...
Съдържание:Принцип на действие и видове сушенеВидове програмиЕнергиен клас Съвременните перални
Коментари Харесай

Как да изберем пералня със сушилня?

Съдържание:

Принцип на деяние и типове сушенеВидове програмиЕнергиен клас  избор на пералня със сушилня

Съвременните перални са многофункционални, те по едно и също време изпират и изстискват прането. Едва по-късно би трябвало да го изсушите. Ако имате задоволително пространство за сушене, да вземем за пример огромна тераса или двор, това не би ви основало никакви проблеми.

Но в дребните жилища с дребни или никакви тераси, обстановката е по-сложна. А и от време на време времето на открито не разрешава бързо изсъхване на облеклата. Обикновено слагането на на сушилник за облекла в стая наоколо до радиаторите оказва помощ. Но това основава спомагателни проблеми, като несъразмерна влага в помещението, заемане на пространство и прочие

Решението е сушилна машина, която ще ви спести време и пространство. Но в случай че нямате задоволително място в жилището за две обособени машини, пералня и сушилня, има компромисен вид, който икономисва както място, по този начин и пари – комбинирана пералня със сушилня.

Днес на пазара на домашен уреди има извънредно многообразие от марки, цени и функционалности. Много хора евентуално се затрудняват в избора. Затова дано разберем на какъв модел и с какви функционалности да дадем желание.

Принцип на деяние и типове сушене

Какво е сушилня? Това е спомагателна алтернатива, която ви разрешава да изсушите облеклата след изпиране.

Как работи пералнята със сушилня? В елементарната перална машина има единствено един нагревателен детайл за нагряване на вода - моделите със сушене са оборудвани с втори нагревателен детайл за нагряване на въздуха. Нагрятият въздух протича отмерено през прането заради въртенето на барабана. Полученият кондензат се събира в избраните резервоари. При някои модели насъбраната влага незабавно се спуска в канализацията.

Недостатъците на тази стратегия могат да се смятат за огромно ползване на електрическа енергия. Също по този начин минус е несъответствието сред двата режима. При пране можете да зареждате прането до краен лимит. При сушене обаче машината може да обработва единствено някои от тези детайли. В резултат на това ще би трябвало да заредите барабана няколко пъти.

Видове стратегии

Има съществени и спомагателни стратегии, техният избор ще повлияе на цената на машината. В комбинираните перални с режим на сушене тази функционалност е спомагателна. Тоест главно значение се придава на успеваемостта на изпирането. Следователно можете да изсушите нещата, като настроите таймера по ваша преценка. Недостатъкът на този метод е, че облеклата могат да бъдат доста сухи или назад, незадоволително сухи.

Но някои модели са по-напреднали в вариантите. Вградената функционалност Fuzzy Logic, като управлява влажността и температурата, дефинира остатъчната влага на прането. Такива перални със сушилня са оборудвани с няколко режима на сушене, комфортни за потребителя. Например, вместо нормалните температурни знаци, можете да изберете интензивно, нежно сушене, ободряване или гладене. Режимът изсъхнало пране е доста потребен.

Дрехи, застояли в дрешника, изключително когато се сменят сезоните, нормално не е належащо да се перат. Достатъчно е да ги освежите малко, което в действителност може да направи тази алтернатива.

Енергиен клас

Енергийният клас на машината демонстрира разхода на електрическа енергия при работа. Производителите към момента не са усъвършенствали пералните машини със сушилни. Следователно стандартните перални имат енергиен клас A +++, който се смята за най-икономичен. А пералните със сушилни в най-хубавия случай имат клас B, или даже C, D.

След като разгледахме главните характерности, стигнахме до въпроса: Как да изберем най-хубавата пералня със сушилня?

Първата стъпка е да планувате покупката съгласно финансовите си благоприятни условия и потребностите си. Това значи да решите каква сума можете да отделите и кои функционалности и параметри на машината са наложителни и с кои можете да извършите компромис.

След това следва да проучите пазара. Това можете да извършите по няколко метода. Най-удобно и бързо е да разгледате предложенията на магазините за техника в интернет, като обърнете внимание на промоции и понижения. Някои хора избират другия метод – посещаване на магазините, предлагащи съответния артикул и консултация онлайн със експерти.

 пералня със сушилня и сухи облекла

Който и метод да изберете, не е неприятна концепция да потърсите отзиви на хора, които имат пералня със сушилня. Тоест, да проучите мнението на потребителите. Така може да разберете от „ първа ръка ” преимущества и дефекти на някои марки, типове стратегии и прочие Подобна информация можете да вземете онлайн от познати, както и от форумите и обществените мрежи в интернет.

Друг фактор, който би трябвало да съобразите, е дали можете сами да организирате доставка и монтаж на машината. Ако нямате опция, множеството магазини оферират тези варианти против в допълнение възнаграждение. А при избрани условия доставката и монтажа може да са безвъзмездни. Може да има значение за вас и бързината на доставката и вие би трябвало да прецените дали предлаганото време ви устройва.

Размерите на пералните машини нормално са общоприети, само че се оферират и по-малки разновидности. Това също би трябвало да бъде регистрирано като алтернатива при избор за покупка.

Обърнете внимание и на гаранционния период и наличните гаранционни сервизи наоколо до вас. Това е значимо, тъй като в случай че няма наоколо гаранционен сервиз можете много дълго да останете без нужната ви машина.

След като сте наясно какво се предлага на пазара, какви варианти и функционалности са ви нужни, какви средства можете да отделите и какви са изискванията на доставка и сервиз, може да набележите няколко уреда, които дават отговор на критериите ви. Те могат да бъдат от един или от разнообразни магазини.

Оттук следва да разгледате деликатно вариантите на определените от вас уреди и да прецените кой вид ви устройва най-пълно. Преди да пристъпите към поръчка, уверете се че мечтаният апарат е в наличност.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР