Съдържание:Не игнорирайте проблемаПотърсете помощ от училищния психологНе поощрявайте отмъщението и

...
Съдържание:Не игнорирайте проблемаПотърсете помощ от училищния психологНе поощрявайте отмъщението и
Коментари Харесай

Първа помощ при тормоз в училище

Съдържание:

Не игнорирайте проблемаПотърсете помощ от учебния психологНе поощрявайте отмъщението и насилиетоСпортът като средство за защитаПоощрявайте го да приказва за проблемите си и да ви споделяПоговорете с другите родителиОбяснете на детето ви, че то не е виновноПомолете учителя за подпомагане за решение на проблемаЗапазете спокойствиеСменете учебното заведение  Първа помощ при тормоз в учебно заведение

Невролозите от дълго време потвърдиха, че положителните действия трансформират нашия мозък. Така да вземем за пример има много лесни и елементарни в осъществяването си техники, с чиято помощ ще можете да спрете насилието над детето ви в учебно заведение.

Важно е да вметнем, че тези способи работят единствено, в случай че получите цялостна поддръжка от педагога. Вижте нашите препоръки при тормоз в учебно заведение.

Не игнорирайте казуса

Често в желанието си да са положителни родители, хората могат да не желаят да се намесват и да считат, че това е добър житейски урок, а точно че по този начин детето им ще се научи единствено да се пази.

Но тук е добре да си спомните, че това е единствено дете и то към момента се нуждае от вашата поддръжка във всяка една обстановка.

Потърсете помощ от учебния психолог

 Как да се оправим с издевателството в учебно заведение

Във всеки един случай, в случай че усетите някаква смяна в държанието на детето, е добре да опитате първо да поговорите с него, както и с преподавателя, с цел да разберете, каква е повода за нея.

Можете също по този начин да потърсите помощ и от учебния психолог, който тактично и дискретно да се опита да разбере, каква е повода.

Не поощрявайте отмъщението и насилието

Целта ви е тормозът в учебно заведение да спре, а не да превърнете малчугана си в следващото дете, което се издевателства над друго и изкарва гнева си на по-слабите от него.

Имайте поради и това, че постоянно децата, които тормозят другите, могат да са цяла групичка и колкото и да е мощно вашето, то не може да се оправи с 2-3 деца.

Детската експанзия в този случай може да докара до още по-сериозни последици.

Спортът като средство за отбрана

Това може да даде на детето повече убеденост и мощ на духа. Занимавайки се с някаква спортна активност, то ще може да откри връстници със сходни ползи.

По този метод то ще се научи да не зависи от непознатото мнение и държание, а също по този начин и на чисто обществени привички.

Поощрявайте го да приказва за проблемите си и да ви споделя

 Съвети при тормоз в учебно заведение

Като родител, вие би трябвало да съумеете да помогнете на малчугана си, да го научите ви се доверява и да ви споделя за проблемите си. Трябва да бъдете другар с детето си.

Все отново, в случай че не знаете, че има някакви компликации или още по-лошо - претърпява тормоз в учебно заведение, няма да съумеете да му помогнете.

Говорете с детето си, споделяйте му и вие по какъв начин е минал деня ви, давайки му образец да прави и то това.

Все отново, в случай че знаете че нещо не е наред още в начална фаза, ще ви е доста по-лесно да вземете навременни и съответни ограничения за решаването на казуса.

Поговорете с другите родители

Въпреки че това не е процедура в учебните заведения и никой преподавател не би ви дал контактите на други родители, през днешния ден благодарение на обществените мрежи и интернет не е по никакъв начин мъчно да се свържете с родителите на друго дете от класа.

Те може даже да не са осведомени с това, че тяхното дете тормози вашето и единствено с един разговор да решите спокойно казуса.

В случай обаче че срещнете опозиция, тогава културно и цивилизовани им обяснете, че в случай че това не спре, тогава ще потърсите помощта на съответните служби, които да поемат случая.

Обяснете на детето ви, че то не е отговорно

 Тормоз в учебно заведение

Често децата се усещат отговорни за създалата се обстановка в учебно заведение. Мислят си, че по някакъв метод предизвикат насилниците си.

Това не е по този начин и е значимо детето ви да го осъзнава, защото даже и единствено психическото принуждение може да има тежки последици върху личността му.

Помолете учителя за подпомагане за решение на казуса

Може да помолите да се провежда родителска среща по отношение на оказване на помощ за издевателството в учебно заведение.

Или пък да бъдат извикани родителите на насилника, с цел да поговорите дружно с тях, като учителя, шефове и психолога на учебното заведение също участват.

Важно е родителите на насилника да схванат, че вие няма да се спрете, до момента в който не решите казуса и насилието над вашето дете не спре.

Запазете успокоение

Разбираме, че това е доста мъчно, изключително в случай че казусът продължава макар вашето усърдие да се справите.

Трябва обаче да запазите успокоение, с цел да не тревожите детето си още повече. Целта е да го държите надалеч от експанзията, а не да проявявате и вие такава.

Сменете учебното заведение

Разбира се, че това е последна мярка, само че въпреки всичко вие като възрастен би трябвало да разбирате, че от време на време това е най-адекватното решение, в случай че не можете да се справите със обстановката и не намирате поддръжка в лицето на учебното заведение.

Като родител вие познавате най-добре детето си и ще забележите незабавно измененията в държанието му, в случай че има такива. Важно е да разберете на какво се дължат те допустимо най-бързо.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР